luni, 25 septembrie 2023
Informația fără granițe


Coronavirus în Spania: Prima zi fără noi decese de la începutul crizei sanitare

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - luni, 1 iunie 2020 Etichete: , , ,

Ministerul Sănătății din Spania nu a raportat niciun deces nou în această țară care să fie provocat de infecția cu coronavirus în ultimele 24 de ore, informează ziarul El Pais, precizând că este prima zi de la începutul crizei sanitare când se înregistrează zero victime. De asemenea, numărul cazurilor noi de infecție în ultima zi este de numai 71, în timp ce ieri acest număr era de 96.

Cu toate acestea, surse din Ministerul Sănătății din Spania au menționat că asta nu înseamnă neapărat că nu au fost decese provocate de COVID-19, ci că pur și simplu nu au fost raportate.

Conform datelor oficiale, bazate pe rezultatul testelor care au confirmat că pacientul decedat era infectat cu coronavirus, de la începutul crizei sanitare și până în prezent în această țară au fost înregistrate 27.127 de decese în total. Statisticile arată însă că între 1 martie și 12 martie în Spania au avut loc cu 43.295 mai multe decese decât media normală în această perioadă a anului, bazată pe rata mortalității din anii precedenți. Asta înseamnă cu 52% mai multe decese în aceeași perioadă din acest an.

Conform celor mai recente date, mai scrie sursa citată, totalul cazurilor confirmate de infecție cu coronavirus în Spania este de 239.638. Ministerul Sănătății revizuiește însă aceste date în prezent pentru a avea o imagine mai clară despre evoluția epidemiei în această țară, în vederea relaxării măsurilor de restricție în perioada următoare.

Cea mai mare rectificare în datele prezentate în trecut a fost făcută în cursul săptămânii precedente când Ministerul Sănătății a revizuit numărul total al victimelor ca fiind mai mic cu 2.000 de unități decât cel prezentat anterior. Această diminuare a numărului de decese se datorează datelor duplicate înregistrate și altor factori, au spus reprezentanții instituției spaniole.

Directorul Centrului de Coordonare a Alertelor și Urgențelor în Sănătate din Ministerul Sănătății, Fernando Simón, a comunicat în cadrul unei conferințe de presă că cele mai recente date despre evoluția pandemiei indică o notă foarte bună și vor permite relaxarea măsurilor de restricție, scrie El Mundo.

- Continuarea după publicitate -
DISTRIBUIE