luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


VIDEO | Cutremur în Grecia de 6,7 grade pe scara Richter. Resimțit puternic și în Turcia

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Prima pagină Știri - vineri, 30 octombrie 2020 Etichete: , ,

Institutul Național de Cercetare și Dezvolatre pentru Fizica Pământului a semnalat la ora 13:51, ora României, un seism cu magnitudinea de 6,7 grade pe scara Richter în Samos, zona Dodecanese Islands, în Grecia, la adâncimea de 30 de km. Cutremurul a fost resimțit puternic în Turcia.

Epicentrul seismului s-a înregistrat la 19 km nord-nord-vest de insula Samos, în marea Egee. Potrivit publicației naftemporiki.gr cutremurul a durat mai mult de 10 secunde și a fost resimţit și la Atena, capitala Greciei, dar și în Turcia.

- Continuarea după publicitate -

După cum a anunțat primarul din Samos, Alekos Lymperis, un bărbat a fost rănit când un zid a căzut în Karlovasi. În aceeași zonă, biserica metropolitană Agios Nikolaos și școala primară Porphyriada au suferit mari pagube, dar din fericire nu s-au înregistrat victime printre elevi.

În Turcia seismul a făcut însă pagube însemnate, a zguduit în special localitățile Izmir, Balikesir, Aydin, în timp ce s-a simțit și la Istanbul, scrie magnesianews.gr

În orașul Izmir, locuitorii au ieșit din case înspăimântați, în timp ce mai multe clădiri s-au prăbușit.

- Continuarea după publicitate -

Potrivit ministrului de interne al țării, șase clădiri s-au prăbușit în Izmir, inclusiv o clădire cu mai multe etaje, în timp ce în alte zone au fost raportate pagube materiale. Nu sunt încă raportate victime omenești.

UPDATE: Şeful departamentului pentru dezastre şi gestionarea situaţiilor de urgenţă din Turcia a declarat că cel puţin patru persoane au murit şi 120 au fost rănite în oraşul de coastă Izmir. Izmir este al treilea oraş din Turcia şi are o populaţie de 4.5 de milioane de locuitori.

Știre în curs de actualizare…