luni, 28 noiembrie 2022
Informația fără granițe


Deputatul de diaspora, Constantin Codreanu, a fost victima unui accident rutier: „Prețuiți fiecare clipă a vieții!”

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Prima pagină Știri - vineri, 4 septembrie 2020 Etichete: , , , , ,

Deputatul PMP de diaspora, Constantin Codreanu, a suferit o fractură de coloană după ce autoturismul în care se afla a fost implicat într-un accident rutier, pe centura municipiului Focşani. Parlamentarul român va fi transferat cu ambulanţa la un spital din Capitală, potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) „Sf. Pantelimon”, citați de Agerpres.

„Vineri dimineaţă au fost aduşi la spital doi bărbaţi, răniţi într-un accident de maşină. Unul dintre bărbaţi a suferit o fractură apofiză şi urmează să fie transferat, cu ambulanţa, la un spital din municipiul Bucureşti”, a declarat managerul SJU Focşani, Codruţa Elena Neagu pentru sursa citată.

Autoturismul Camerei Deputaţilor în care se afla deputatul Codreanu a fost lovit din spate de un alt şofer ce nu a păstrat o distanţă corespunzătoare faţă de maşina din faţa sa:

„În acestă dimineață, am fost victima unui accident rutier. Ne aflam în drum spre Iași. Staționam regulamentar la semafor. Ne-a izbit violent din spate o mașină. În urma impactului, Dacia Duster în care mă aflam a fost avariată complet. Șoferul s-a ales cu traumatism cranio-facial. Eu, dat fiind faptul că mă aflam pe bancheta din spate, m-am ales cu fracturi în zona lombară și un traumatism cranio-facial.  S-a demonstrat o teorie bine cunoscută: poți să respecți toate regulile din lume, dar e suficient să fie un nebun care le încalcă pentru ca accidentul să se producă. Șoferul care l-a provocat va fi cercetat penal pentru vătămare corporală din culpă. (…) Pe voi, dragi prieteni, vă rog frumos să prețuiți fiecare clipă a vieții! Multă sănătate tuturor!”, a scris deputatul român pe pagina lui de Facebook.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea a transmis:

„Astăzi (vineri n.r.), ora 6,20, am fost sesizaţi prin apel 112 cu privire la faptul că un bărbat, în timp ce conducea un autoturism pe DN2 E85, din direcţia Buzău – Bacău, pe centura municipiului Focşani, la intersecţia semaforizată cu DJ 204D nu a păstrat o distanţă corespunzătoare faţă de autoturismul din faţa sa şi a intrat astfel în coliziune cu acesta. A rezultat rănirea uşoară a celui de-al doilea conducător auto, precum şi a pasagerului din dreapta faţă din acelaşi autoturism.”

Constantin Codreanu este deputat în Parlamentul României ales pe lista Partidului Mișcarea Populară în Circumscripția electorală numărul 43 pentru cetățenii români cu domiciliul sau reşedinţa în afară ţării.

El deține și funcția de Președinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara graniţelor ţării. Acesta este și membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Francofoniei, fiind ales membru al Comisiei politice a APF.

Este cunoscut drept un lider al Mișcării Unioniste de pe ambele maluri ale Prutului, originar din Republica Moldova, care militează pentru reunificare.

Trimite acest articol și prietenilor tăi