duminică, 5 februarie 2023
Informația fără granițe


Diaspora: 26 de români infectați cu noul coronavirus au murit de la începutul pandemiei

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - sâmbătă, 4 aprilie 2020 Etichete: , , , , ,

Grupul de Comunicare Strategică a transmis, sâmbătă, 4 aprilie, că 317 cetățeni români au fost infectați cu noul coronavirus pe teritoriul altor state. Cei mai mulți se află în Italia. De la începutul epidemiei și până în acest moment, au decedat 26 de români aflați în străinătate.

317 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 129 în Spania, 152 în Italia, 15 în Franța, 8 în Germania, 4 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în Indonezia și câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia și SUA. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 26 de cetățeni români aflați în străinătate, 9 în Italia, 7 în Franța, 4 în Marea Britanie, 5 în Spania și unul în Germania, au decedat.

Românii din Diaspora au primit, sâmbătă, un nou mesaj, pe cale oficială. „Rămâneţi acasă, în ţările unde locuiţi şi faceţi acolo sărbătorile!”

De data aceasta, apelul vine de la ministrul de Interne, Marcel Vela. Și președintele Iohannis a pus accent pe același îndemn. Cei care se întorc merg direct în carantină, pentru 14 zile.