fbpx
vineri, 7 octombrie 2022
Informația fără granițe


Doi gemeni români fac senzație într-un oraș din SUA. „Sunt misterioși, sunt frumoși și sunt identici”

Scris de: Mihai Diaconu , înv Blog Din diaspora În evidență Știri - sâmbătă, 5 septembrie 2020

„Îmbrăcați în ținute asemănătoare, vorbind cu un puternic accent european și plimbându-se pe străzile din Buckhead, acești gemeni frumoși au devenit celebrități locale datorită aspectului lor plin de mister. Să faci poză cu ei când îi vezi a devenit un sport local. Sunt misterioși, sunt frumoși și sunt identici…”

Cuvintele de mai sus sunt scrise pe site-ul comunității din cartierul de lux Buckhead, care este situat în orașul american Atlanta, iar frumoșii gemeni despre care se vorbește în descriere sunt Sebastian și Răzvan Blidariu, originari din România. Povestea lor, așa cum au relatat-o chiar ei pentru sursa citată, este cu siguranță una plină de inspirație pentru cei care visează, la fel cum visau și cei doi gemeni cândva, să devină oameni de succes în lumea afacerilor.

Sebastian și Răzvan Blidariu. Foto: Isadora Pennington/Buckhead.com

În ciuda faptului că s-au născut pe timpul dictaturii comuniste într-o familie din clasa mijlocie, Sebastian și Răzvan au fost educați de mici de părinții lor „să lupte în fiecare zi pentru a evoluta la următorul nivel”. Și asta au făcut. În ciuda faptului că nu provin dintr-o familie bogată, conaționalii noștri nu au lucrat nici măcar o zi din viața lor pentru altcineva și sunt mândri de asta.

Când au împlinit 18 ani, a povestit Răzvan, părinții lor le-au făcut cadou 100 de dolari și probabil se așteptau să facă ceea ce mulți tineri ar fi făcut la acea vârstă: să-și cumpere ceva ce-și doreau demult, să facă o excursie în vreun loc de vis, etc. Ei bine, nu și cei doi gemeni, care au luat banii și au pus bazele unei fabrici de confecții de pantaloni. Inițial, fabrica avea doar două mașini de cusut, vechi de 25 de ani, dar de-a lungul anilor a ajuns să aibă 250 de angajați și să producă 2.500 de pantaloni pe zi.

Succesul în continuă creștere a afacerii lor i-a făcut să se extindă și peste hotare: Italia, Spania, Germania și, în cele din urmă, în Statele Unite ale Americii. Încă de mici copii, cei doi gemeni români visau să ajungă în America și le spuneau părinților că într-o bună zi vor avea o afacere acolo. Iar pasiunea lor pentru SUA provine din același loc din care a venit pentru mulți dintre români: serialul Dallas.

„Guvernul comunist s-a gândit să dea serialul la televizor pentru a arăta poporului român cât de răi sunt americanii. Bineînțeles, reacția a fost opusă. Așa că toată lumea l-a îndrăgit; bărbații îl iubeau pe J.R., femeile o iubeau pe Barbara.  La vremea aceea se transmitea doar de două ori pe săptămână timp de 45 de minute, iar străzile erau goale în acea perioadă de timp. Nu mai era nimeni pe străzi, toți erau în fața televizorului”, le-a povestit Sebastian americanilor.

După ce România a intrat în Uniunea Europeană, industria de textile s-a mutat spre Est și cei doi frați au decis să schimbe domeniul. Inspirați din călătoriile lor prin America, după ce și-au vizitat rudele din Phoenix, Arizona, cei doi gemeni au decis să deschidă un hotel în estul țării noastre pe care l-au numit „American Hotel” și căruia i-au agățat un uriaș steag american în timpul construcției. După un an de zile s-au plictisit de hotel și au decsi că au nevoie de un proiect la o scară mai largă, unul care să le permită să și călătorească. Așa au ajuns să vândă hotelul și să se apuce de afacerea pe care o conduc acum: spații de joacă pentru copii în interiorul centrelor comerciale.

„După câțiva ani de gestionare a locurilor de joacă în mall-uri, am decis să ne proiectăm propriul stil și am venit cu acest concept, de la zero – Turnul lui Trombi”, a explicat Sebastian.

Un astfel de spațiu de joacă propune o experiență de tip cursă cu obstacole pentru copiii cu vârsta cuprinsă între cinci și doisprezece ani, oferind divertisment în siguranță micuților în timp ce părinții lor fac cumpărături la magazinele din apropiere.

„Deținem brevetul de design în Europa și câteva aici, în Statele Unite. Este unic, încorporează o mulțime de inovații brevetabile și este special conceput pentru centrele comerciale.”

Au instalat primul lor prototip american al „Turnului lui Trombi” în centrul comercial Destiny USA din Syracuse, New York, iar cei doi frați români au planuri ca pe viitor să-l extindă la 20 sau 30 de locații de pe teritoriul american.

Gemenii Blidariu sunt stabiliți de circa doi ani în cartierul Buckhead din Atlanta și în urmă cu câteva luni patronul unui restaurant din zonă a făcut un cont Instagram numit „Spot_The_Twins_Buckhead” (Găsește Gemenii din Buckhead). În numai o lună de zile, contul respectiv a ajuns să fie urmărit de 4.000 de persoane și oamenii care se întâlneau cu Sebastian și Răzvan pe stradă făceau selfie cu ei și le publicau pe Instagram, etichetând contul dedicat lor.

Americanii făcând seflie-uri cu gemenii români. Foto: Twtiter/Buckhead.com

„Rezultatul a fost că cei doi frați, care nu știau de acel cont și nu cunosc Instagram în întregime, s-au trezit cu interacțiuni pe stradă care le-au creat confuzie. Fiind europeni, preferă să meargă, decât să conducă și deseori pot fi văzuți mergând între St. Regis, Buckhead Village District și câteva dintre restaurantele lor preferate, precum Umi”, scrie site-ul american.

„Această nouă faimă i-a pus față-n față cu necunoscuți care urlau când îi vedeau pe cei doi și le făceau poze, pe care apoi le distribuiau pe contul Instagram. Deși frații sunt bucuroși să cunoască persoane noi, ei se feresc de auto-promovare și numai când un urmăritor (de pe rețeaua de socializare) le-a explicat despre ce este vorba și le-a arătat fotografiile, aceștia s-au simțit mai în largul lor cu ideea respectivă”, mai adaugă sursa citată.

„La acea vreme, oamenii nu aveau altceva de făcut decât să se uite la știri negative despre decese și cazuri de coronavirus. Când am văzut cum zâmbesc oamenii și ne fac cu mâna, că sunt bucuroși să joace acest joc, am zis că este ceva bun pentru ei. Pentru noi efortul este foarte mic și beneficiul pe care-l aducem oamenilor este mult mai mare”, a declarat Sebastian. „Mulți oameni ne-au oprit și ne-au spus «ne aduceți bucurie». Este ceva pozitiv”, a mai spus conaționalul nostru.

„Ne-a făcut să ne simțim bine. Da, este ceva pozitiv, de care oamenii se bucură și cred că a venit exact la momentul potrivit. Iar noi alegem Buckhead să fie casa noastră și am fost primiți în mod foarte călduros de oamenii de aici, așadar vom continua să facem asta. Acesta este modul nostru de a spune mulțumesc”, a adăugat și Răzvan.

Restaurantul Umi din cartierul american a decis să pună în fața localului chiar și două manechine care să-i reprezinte pe cei doi gemeni români. Fotografia poate fi văzută pe site-ul Buckhead.com.

Între timp, gemenii Blidariu i-au cerut patronului de restaurant care a creat contul Instagram să-l închidă fiindcă preferă să dețină controlul asupra imaginii lor pe platformele de socializare, dar au deschis ei înșiși un cont care poate fi urmărit accesând următorul link: @the_twins_of_buckhead.

Răzvan și Sebastian, care sunt burlaci, locuiesc împreună în Buckhead și cu privire la asta Sebastian spune: „Suntem identici. Aceasta este povestea gemenilor identici. Te naști împreună, trăiești împreună.”

„Parteneriatul nostru a început cu 9 luni înainte de a ne naște. Este o legătură care nu poate fi ruptă”, a adăugat și Răzvan.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi