fbpx
vineri, 7 octombrie 2022
Informația fără granițe


Doi români arestați la intrare în Austria, le-au oferit soldaților mită în loc de teste COVID

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - joi, 20 mai 2021 Etichete: , , , , , , ,

Doi cetățeni români care au încercat marți, 18 mai 2021, să intre în Austria fără un test COVID cu rezultat negativ, au ajuns să fie puși sub arest după ce au încercat să mituiască soldații care efectuau controale.

Potrivit publicației austriece Salzburg24, conaționalii noștri au fost opriți de soldații austrieci la punctul de trecere al frontierei de la Nickelsdorf (districtul Neusiedl am See) pentru a verifica dacă îndeplinesc condițiile necesare pentru a intra în Austria.

Știind că nu au testul COVID făcut, cei doi români s-au gândit să-i convingă pe soldați să-i lase să intre pe teritoriul austriac strecurându-le bancnote de 50 de euro în pașapoartele pe care le-au înmânat acestora pentru verificare.

Soldații n-au stat prea mult pe gânduri și au solicitat intervenția polițiștilor la fața locului, iar cetățenii români au fost puși sub arest pentru tentativă de corupție.

Din cele relatate de presa locală reiese că forțele de ordine austriece se lovesc destul de des de astfel de cazuri în care cetățenii străini încearcă să-i mituiască pentru a putea intra în Austria fără test COVID.

Numai în acel punct de trecere a graniței, de la Nickelsdorf, soldații au avut parte de opt cazuri de acest gen în ultimele 24 de ore, conform publicației Kronen Zeitung.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi