sâmbătă, 10 decembrie 2022
Informația fără granițe


Doi români beți surprinși de polițiști pe o autostradă din străinătate în timp ce împingeau mașina după ce au rămas fără combustibil

Scris de: Mircea Iordache , înv Articole corelate Din diaspora Știri - luni, 3 ianuarie 2022 Etichete: , , , , ,

După ce au prelungit petrecerea de Revelion până aproape de seara primei zile a Anului Nou, doi români din Germania s-au urcat în mașină și au pornit la drum pe autostrada A3. Undeva între intersecțiile Neutraubling și Regensburg-Ost, însă, mașina lor s-a oprit după ce a rămas fără combustibil și au decis să o împingă cu mâinile.

Mașina s-a oprit pe autostrada menționată mai sus între orașele Regensburg și Neutraubling, din landul german Bavaria, iar cei doi bărbați de naționalitate română, aflați într-o stare avansată de ebrietate,  au fost surprinși de polițiștii germani în timp ce își împingeau mașina pe autostradă.

În jurul orei 17:45, conaționalii noștri au fost văzuți inițial, în timp ce împingeau mașina, de către un alt șofer de pe autostradă, care a alertat imediat poliția. Polițiștii au constatat că ambii bărbați consumaseră alcool. Un etilotest efectuat pe loc a arătat o valoare de aproximativ 2,5 la mie alcool pur în aerul expirat, în fiecare caz.

Chiar și așa, ambii bărbați au insistat că nu au băut decât o singură bere. În plus, niciunul dintre ei nu a putut prezenta un permis de conducere valid, astfel încât urmează să se efectueze investigații suplimentare cu privire la deținerea unui permis de conducere de către măcar unul dintre ei.

Deoarece inițial s-au acuzat reciproc că celălalt a condus mașina, s-a prelevat câte o probă de sânge de la fiecare. Ambii erau atât de beți, încât au presupus în mod eronat că medicul adus pentru a prelua proba de sânge îi va vaccina împotriva COVID și au protestat violent.

Polițiștii au reușit apoi să rezolve neînțelegerea cu ajutorul unui traducător, așa că cei doi au acceptat, în cele din urmă, măsurile impuse de poliție. Ancheta cazului este în derulare, cu cei doi protagoniști în stare de libertate.

Trimite acest articol și prietenilor tăi