sâmbătă, 10 decembrie 2022
Informația fără granițe


Doi șoferi moldoveni de microbuz arestați la granița României. Transportau persoane în mod ilegal

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora Din România Știri - luni, 19 iulie 2021 Etichete: , , , , ,

Doi șoferi din Republica Moldova sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi după ce în microbuzul cu care călătoreau au fost descoperiți, ascunși într-un compartiment special amenajat, 5 cetățeni din Siria şi Irak care încercau să intre ilegal în România. Cei doi au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, informează Poliția de Frontieră Română.

În data de 17 iulie, în jurul orei 05:00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în ţară, un cetățean din Republica Moldova, în vârstă de 41 de ani, la volanul unui microbuz, alături de care călătoreau în calitate de pasageri alţi cinci conaţionali.

Cu ocazia controlului mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au constatat ca în spatele ultimului rând de scaune din microbuz era amenajat un compartiment special, ascuns sub  bagajele pasagerilor. În interiorul compartimentului artizanal au fost descoperiţi ascunși alţi 5 cetățeni străini.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că persoanele ascunse, cu vârste cuprinse între 20 și 21 de ani, proveneau din Siria şi Irak. La cercetări, acestea au declarat că au fost urcate în mijlocul de transport pe teritoriul Turciei de către şoferul microbuzului şi unul dintre pasageri, șofer și el, ambii cetăţeni moldoveni în vârstă de 41 si 43 de ani.

De asemenea, cei cinci au mai declarat polițiștilor de frontieră că urmau să fie transportați în Bucureşti şi au plătit suma de 1 000 de euro de persoana, scopul final fiind să ajungă în vestul Europei.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de migranți pentru cei doi șoferi, iar Judecătorul de Drepturi şi Libertăţi din cadrul Tribunalului Giurgiu a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile faţă de aceştia, la finalizarea cercetărilor urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Cei cinci cetăţeni din Irak si Siria depistaţi ascunşi au fost preluați de către autoritățile de frontieră bulgare, conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei de stat, în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Trimite acest articol și prietenilor tăi