fbpx
marți, 27 septembrie 2022
Informația fără granițe


Emma Răducanu surprinsă la volanul unei Dacia Sandero, deși este ambasador Porsche. „Nu voi renunța niciodată la ea”

Scris de: Mircea Iordache , înv Articole corelate Din diaspora Știri - joi, 22 septembrie 2022 Etichete: , , , ,

După câștigarea celebrului turneu US Open de anul trecut, jucătoarea de tenis britanică Emma Răducanu, care va împlini 20 de ani în noiembrie și al cărui tată este român, a devenit una dintre cele mai populare sportive din lume și unica jucătoare de tenis, la simplu, care venită din calificări a reușit să câștige un turneu de Grand Slam.

Deși este ambasador Porsche, Emma Răducanu conduce o Dacia Sandero la mâna a doua. Foto: The Sun.

Acest succes nemaivăzut i-a adus câteva oferte profitabile de a face reclamă pentru diferite branduri iconice, inclusiv una ca ambasador al producătorului auto Porsche. Așa cum Emma a recunoscut singură, Porsche a fost mașina ei de vis încă de când era mică, astfel încât totul a fost o potrivire perfectă.

Acordul încheiat cu Porsche a fost anunțat în luna martie a acestui an, însă doar două luni mai târziu Emma a fost surprinsă și fotografiată pe străzile orașului său cu unul dintre cele mai ieftine autoturisme ce pot fi cumpărate din Marea Britanie: Dacia Sandero, un model fabricat de producătorul Dacia din România, actualmente deținut de Renault.

Emma Răducanu urcând la volanul Daciei sale. Foto: The Sun

Și nici măcar nu este o mașină nouă, deoarece Emma a dezvăluit într-un interviu acordat cotidianului The Sun că a cumpărat-o de pe piața piața second-hand cu aproximativ 5.000 de lire sterline, exact când a început pandemia. Cel mai recent Sandero este practic un Clio la preț redus, cu care împarte multe piese, potrivit jurnalistului The Sun.

„A fost amuzant, am trecut testul (pentru permis de conducere – n.r.) cu trei zile înainte de primul lockdown și știam oarecum că vom intra în carantină, așa că trebuia să cumpărăm o mașină cât de curând. Am cumpărat-o la mâna a doua cu 5.000 lire sterline. Am grijă de ea. Nu voi renunța niciodată la ea”.

Pare o declarație surprinzătoare pentru o persoană ale cărei  câștiguri nete sunt estimate la aproximativ cinci milioane de dolari. Emma a câștigat o avere considerabilă fiind chipul Vodafone, HSBC, Evian, Dior și alte branduri de top, după uimitorul său triumf de la US Open 2021.

O altă explicație poate fi faptul că tatăl Emmei este român și, ca majoritatea românilor trecuți de o anumită vârstă, are o legătură cu totul specială cu firma Dacia, care „stăpânea” cândva străzile din România. Iar Sandero a fost prima mașină a Emmei.

Probabil unul dintre cei mai în vogă sportivi din Marea Britanie la această oră, Emma nu a primit niciun un ban pentru a promova o marcă de buget cum este Dacia care, totuși, se află în topul celor mai vândute mașini din Europa prin modelele Sandero și Duster.

Asta în timp ce mărci de lux, precum Mercedes și Land Rover, cheltuiesc o avere oferind gratuit mașini „ambasadorilor celebri ai brandului”. Emma a precizat: „Tatăl meu este român și prima lui mașină a fost o Dacia. Așadar da, am o Dacia Sandero albă”.

Emma la volanul unei Dacia Sandero. Foto: The Sun.

Dar cea mai bună ofertă trebuie să fi fost Porsche, în special pentru o tânără pasionată de motoare, care a încercat kartingul și motocrossul în copilărie. Motorul ei de vis este un 918 Spyder „dar nu e nicio șansă că m-ar lăsa să mă apropii de unul”.

Întrebată ce ar prefera să conducă, un Porsche 911 sau un Taycan, Emma a mărturisit: „Orice 911. Sunt acolo. Nu contează. Cu siguranță am un respect mai mare pentru mașinile electrice, după ce am condus un Taycan.

„Accelerația este atât de lină, este aproape ca și cum ai decola într-un OZN. Și, evident, este grozav pentru planetă. Dar, pentru mine, nimic nu poate depăși cu adevărat mirosul și sunetul organic al unei mașini obișnuite”.

La fel ca clasicul Porsche 911 pe care l-a încercat recent la Silverstone. Emma a explicat: „A fost de fapt uimitor. A fost o zi de filmare și mă gândeam cât de mult mi-ar plăcea să o conduc, iar la sfârșitul zilei m-au lăsat să încerc.

„De la o cutie de viteze automată a 911 pe care îl conduceam, cel modern, apoi trecând la una manuală din anii ’60, m-am gândit: O, Doamne, o să uit cum să conduc manual”.

„Treptele de viteză erau în locuri complet diferite, ambreiajul să găsesc cum să cupleze, așa că a fost nevoie de unele ajustări. Dar a fost o experiență foarte distractivă.

„Doar să fiu pe pistă și să experimentez acea viteză și adrenalină este ceva ce îmi place foarte mult. Este similar cu ceea ce fac într-un fel. Ai aceeași adrenalină, nervi.

„Dar diferența este că o mică greșeală când alergi în curse și ai putea ajunge în perete. În timp ce în tenis, dacă lovești mingea greșit, ce poate fi mai rău? Pierzi un meci”.

Emma iubește și cursele de Formula-1, dar a refuzat fără echivoc să spună cine crede că este cel mai drăguț pilot. „Dacă o spun, va ajunge peste tot, deci nu spun!”

Oricum, indiferent de modelele Porsche pe care le va conduce, sau de simpatiile pentru un pilot Formula-1 sau altul, Emma va iubi întotdeauna prima sa mașină, modelul Sandero. În consecință, joc, set și meci pentru Dacia.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi