sâmbătă, 23 septembrie 2023
Informația fără granițe


Eroare la sistemul de check-in de pe aeroportul din București, curse Blueair și Tarom apăreau întârziate sau anulate

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - vineri, 6 martie 2020 Etichete: , , , , ,

Sistemul de suport pentru servicii check-in de la Aeroportul „Henri Coandă” – Otopeni a înregistrat vineri dimineață disfuncționalități și mai multe zboruri păreau că au suferit întârzieri sau au fost anulate, transmite CNAB citat de Digi24. În realitate, reprezentanții Aeroportului Otopeni au declarat că doar patru curse au suferit întârzieri.

Conducerea aeroportului susține că a fost afectat programul de zbor doar pentru patru curse Blue Air. Mai multe curse Tarom au apărut însă ca fiind anulate. „În această dimineață, la Aeroportul Henri Coandă, sistemul internațional SITA (sistemul de suport pentru servicii check-în) a înregistrat o disfuncționalitate. Prin urmare, patru curse Blue Air au fost afectate, pasagerii fiind procesați cu întârzieri între 30-60 minute”, transmite CNAB.

Contrar celor afirmate de CNAB pe tabela electronică de pe Aeroportul internațional Otopeni, dar și pe site-ul bucharestairports.ro mai multe curse Tarom și Wizzair apar ca fiind anulate. „Au fost complet blocate toate operațiunile și s-au produs erori în afișarea programului curselor care urmează să decoleze”, au precizat reprezentanții Aeroportului Internațional Henri Coandă.

 

Potrivit unor surse din interiorul Tarom operatorul naţional a avut întârzieri la decolarea aeronavelor, întârzieri care au fost de 15 – 30 de minute. În plus, acestea au precizat că anulările de curse care apar pe tabela aeroportului nu au legătură cu disfuncţionalitatea SITA.

SITA a redevenit funcţional la ora 8:12, procesarea pasagerilor pe aeroport se desfășoară în condiții normale.

- Continuarea după publicitate -
DISTRIBUIE