vineri, 3 mai 2024
Informația fără granițe


Femeie moartă la aeroport, după ce a forţat uşile şi a căzut în puţul liftului. Nu a văzut că uşile corecte s-au deschis în spatele ei

Scris de: Redacția Jurnal de Emigrant , înv Articole corelate Din diaspora Știri - joi, 11 mai 2023 Etichete: , , , , , , ,

Aisiah Sinta Dewi, o femeie de naționalitate indoneziană, în vârstă de 38 de ani, a murit după ce a căzut în puțul unui lift din Aeroportul Internațional Kualanamu din Sumatra de Nord (Indonezia) și a fost găsită abia după trei zile.

Aisiah Sinta Dewi

După cum bine se întreabă publicația The Diplomat, cum a fost posibil ca trupul neînsuflețit al femeii să stea nedescoperit timp de trei zile, pe un aeroport internațional indonezian care tocmai a acceptat o investiție de șase miliarde de dolari pentru a fi transformat într-un hub regional care vrea să rivalizeze cu Singapore și Malaezia?

Femeia și-a însoțit nepotul la aeroport luni, 24 aprilie, a declarat fratele ei. După ce și-au luat rămas bun, nepotul a sunat-o și a rugat-o să se întoarcă.

Ea s-a reîntors în aeroport și s-a urcat într-un lift, în timp ce era încă la telefon cu nepotul.

În timpul convorbirii, femeia i-a spus nepotului că a rămas blocată în lift. Nepotul a întrebat unde, dar apelul a încetat, a precizat fratele lui Dewi.

Oficialii aeroportului au declarat că femeia a luat liftul până la etajul doi. Liftul avea două seturi de uși, iar ea a coborât pe partea greșită. Femeia nu a văzut că uşile corecte s-au deschis în spatele ei și le-a forțat pe cele din fața ei, care erau pe partea greșită, căzând în gol.

Femeia a fost găsită la trei zile după incident, când angajații aeroportului au fost alertați de mirosul înțepător de descompunere umană care emana din puțul liftului.

Personalul aeroportului a declarat presei că procesul de evacuare a cadavrului a fost „dificil”. VIDEO mai jos:


Incidentul fatal a fost surprins de camerele de supraveghere CCTV și distribuit pe Twitter de @Midjan_La_2. Imaginile CCTV, neclare și terifiante, au devenit în scurt timp virale.

Familia lui Dewi a denunțat dispariția sa și a încercat să o găsească. Rudele femeii au declarat cum li s-a spus că nimeni de la aeroport nu a monitorizat camera CCTV din lift și că familia nu ar avea voie să verifice niciuna dintre imagini din motive procedurale.

Familia a mai dezvăluit că oficialii aeroportului nu le-a permis să o caute pe femeie în puțul liftului sau să permită personalului să verifice dacă nu cumva a căzut acolo.

„Acesta este un aeroport de nivel internațional. Cum pot fi standardele de siguranță așa? Iar răspunsul personalului a fost foarte, foarte nesatisfăcător”, a declarat fratele lui Dewi, Raja Hasibuan, presei locale.

Chiar și ombudsman-ul local pentru Sumatra de Nord, Abyadi Siregar, a fost atras în elucidarea incidentului. Ombudsman-ul este în Indonezia un avocat public, un funcționar numit de guvern sau parlament pentru a investiga plângerile și a încerca să le soluționeze.

După ce a inspectat locul decesului bietei femei, Siregar a constatat că aeroportul a fost neglijent și incapabil să asigure siguranța celor care folosesc serviciile sale. Aceasta poate fi o constatare potențial acuzatoare, care ar putea diminua perspectivele aeroportului în cazul în care acest caz va ajunge în justiție.

Situat aproape de capitala provinciei Medan, în nordul insulei Sumatra, Aeroportul Internațional Kualanamu este strategic aproape de Thailanda, Singapore și Malaezia și, înainte de pandemie, a deservit rute în Indonezia și într-o regiune mai vastă.

GMR Airports Consortium, care este format din grupul GMR deținut de India și grupul francez Aeroports de Paris, a promis pentru Aeroportul Internațional Kualanamu o investiție inițială de 3,9 miliarde de dolari, ca parte a unui contract pe 25 de ani pentru dezvoltarea aeroportului, iar restul să provină de la autoritățile indoneziene.

Vorbind la acea vreme, Srinivas Bommidala, președintele Grupului GMR pentru energie și aeroporturi internaționale, a declarat că grupul are în vedere „transformarea aeroportului într-un hub internațional”, cu o creștere de cinci ori a călătorilor care trec prin ușile sale, cu scopul de a rivaliza cu alte hub-uri regionale cum ar fi Aeroportul Changi din Singapore.

Acum însă, GMR Airports Consortium se confruntă cu acțiuni legale din partea soțului lui Dewi, Ahmad Faisal, care a declarat presei locale că a depus un denunț la poliție împotriva companiilor indoneziene Angkasa Pura Aviasi și Angkasa Pura Solusi, care ajută la gestionarea aeroportului, precum și a GMR Airports Consortium.

„Am depus un denunț împotriva a șase companii în total. Sperăm să luăm măsuri legale în conformitate cu legile indoneziene”, a declarat avocatul lui Faisal, Indra Posan Sihombing, cu privire la declarațiile legale.

Miercuri, 10 mai 2023, au fost audiați 33 de martori în legătură cu moartea lui Aisiah Sinta Dewi.

Acest lucru a fost dezvăluit de directorul general al poliției regionale din Sumatra de Nord, Kombes Sumaryono. El a precizat că procesul de audiere a martorilor va dura. „Trebuie să înțelegem, ei sunt martori și nu am numit încă un suspect și încă investigăm faptele și probele”, a spus el.

DISTRIBUIE