fbpx
sâmbătă, 28 mai 2022
Informația fără granițe


Fetița unor români din UK a murit în urma infecții cu o bacterie. Bonele sale au organizat o strângere de fonduri

Scris de: Mircea Iordache , înv Articole corelate Din diaspora Știri - sâmbătă, 22 ianuarie 2022 Etichete: , , , ,

Maia Baboc, o fetiță în vârstă de numai trei anișori din Strood (Kent), s-a îmbolnăvit grav în timpul vacanței de Crăciun, pe care o petrecea împreună cu părinții ei de naționalitate română în România, și a decedat în urma unei infecții cu bacteria E.coli.

Bonele fetiței din Anglia fac apel la toți oamenii cu suflet bun pentru o strângere de fonduri, destinată a ajuta părinții micuței Maia la cheltuielile pentru înmormântare, informează publicația britanică Kent Online.

Maia Baboc, moartă la numai 3 anișori. Foto: kentonline.co.uk

Maia a călătorit în decembrie anul trecut în România împreună cu părinții, Mihaela și Adrian, și cu sora ei Jessica, în vârstă de cinci luni și jumătate, pentru a petrece sărbătorile de iarnă cu familiile părinților. Din păcate, după ce a ajuns în România, fetița s-a îmbolnăvit și a fost internată de urgență într-un spital local, unde medicii au fost nevoiți să o conecteze la un ventilator pentru a o ține în viață.

- Continuarea articolului după publicitate -

Imediat ce au auzit groaznica veste, cele trei bone ale fetiței – Shannon Cox, Toni Marston și Alicia Bonner – au lansat online o strângere de fonduri, pentru a sprijini familia Maiei încă de săptămâna trecută, iar donațiile au început să se strângă.

Din nefericire, în dimineața zilei de vineri, 21 ianuarie, a venit vestea devastatoare: Maia a pierdut lupta cu viața. Echipa bonelor continuă să strângă fonduri dar acum acestea vor fi direcționate pentru a ajuta la cheltuielile necesare înmormântării micuței Maia.

„Eu, împreună cu Toni și Alicia, am fost bonele Maiei în ultimii doi ani. Maia s-a simțit foarte rău în timp ce era plecată de Crăciun în România, a necesitat o intervenție chirurgicală și a trebuit să fie conectată la un ventilator, deoarece a suferit o gravă infecție cu E.coli. Rinichii Maiei au început apoi să cedeze și (ei) au început dializa, dar starea ei a continuat să se degradeze și apoi inima a început să cedeze. Maia suferise o hemoragie cerebrală care i-a afectat creierul”, a declarat Shannon, cu ochii în lacrimi, pentru sursa citată.

„Nici o familie nu ar trebui să treacă prin durerea de a-și pierde frumoasa prințesă. Maia avea 43 de luni și în scurta ei viață a fost o fetiță atât de uimitoare, jucăușă, pe care toată lumea a adorat-o și ne va fi cu adevărat dor de ea și niciodată nu o vom uita! Vă rog pe toți să mă ajutați să strâng bani pentru a-i oferi Maiei o înmormântare memorabilă, ce va avea loc în România. Devreme în această dimineață, frumoasa Maia și-a deschis aripile. Vă rog, oferiți-i acestei frumoase prințese cea mai perfectă ceremonie de rămas bun. Vă rugăm să acordați o clipă din timpul vostru liber pentru a împărtăși povestea Maiei și pentru a strânge fonduri, necesare familiei să o celebreze pe Maia și pentru a limita stresul asupra familiei în această perioadă dificilă. Vă mulțumesc tuturor din suflet și din partea familiei Maiei pentru donațiile făcute!”, a mai adăugat Shannon.

„Ne va fi dor de frumoasa Maia în fiecare zi. Era ca și copilul nostru. Să pleci în vacanță și să nu te mai întorci este îngrozitor”, a spus și Toni, o altă bonă.

Până acum, au fost strânse peste 6.866 de lire sterline, către atingerea unui obiectiv de 7.000 de lire sterline.

Pentru a contribui la alinarea durerii conaționalilor noștri, puteți accesa pagina creată de bonele britanice pe platforma Go Fund Me, accesând următorul link: https://www.gofundme.com/f/help-raise-funds-for-maias-funeral/share/embed

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi