vineri, 9 decembrie 2022
Informația fără granițe


Focar de coronavirus în Germania: 151 de români au fost testați pozitiv pentru infecția cu COVID-19

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora În evidență Prima pagină Știri - vineri, 31 iulie 2020 Etichete: , , , , , , , ,

Ministerul Afacerilor Externe din țara noastră anunță că, potrivit informațiilor comunicate joi, 30 iulie, de către autoritățile germane Consulatului General al României la München, până la acest moment, 151 de lucrători români din cadrul fermei din regiunea Dingolfing-Landau, au fost testați pozitiv pentru infecția cu COVID-19.

O parte dintre aceștia prezintă simptome ușoare, iar alții sunt asimptomatici, transmite MAE într-un comunicat remis redacției noastre. De asemenea, autoritățile germane au precizat că toți lucrătorii confirmați pentru infecția cu COVID-19 beneficiază de monitorizare medicală constantă.

Autoritățile germane au mai  confirmat faptul că, pe perioada carantinei, toate costurile legate de cazare și hrană, plata drepturilor salariale, precum și acordarea unei indemnizații ca despăgubire sunt suportate de către compania angajatoare și autoritățile germane.

Referitor la cetățenii români testați negativ pentru infecția cu COVID-19, MAE precizează că aceștia au fost retestați în cursul zilei de 30 iulie a.c., iar în funcție de rezultatele testării, va fi analizată posibilitatea reluării activității.

Consulatul General al României la München continuă dialogul cu autoritățile germane, cu reprezentanții fermei și cu o parte din lucrătorii români din cadrul fermei și acordă asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19.

MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la München: 0049 089553307 și 0049 08998106143, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de urgență sau la numărul de telefon de urgență al Oficiului consular: 00491602087789.

Trimite acest articol și prietenilor tăi