vineri, 8 decembrie 2023
Informația fără granițe


Franța: Autobuz răsturnat pe autostradă, doi cetățeni români printre răniți

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - luni, 4 noiembrie 2019 Etichete: , , , , , , ,

Accidentul a avut loc sâmbătă, 2 noiembrie 2019, la ora locală 11:50, pe autostrada A1 din nord-estul Franței, între Amines și Saint-Quentin, unde un autobuz care aparține companiei Flixbus și circula pe ruta Paris-Londra s-a răsturnat. În urma accidentului, 33 de persoane au rămas rănite, dintre care patru au suferit răni grave.

Conform ziarului francez Le Figaro, printre persoanele rănite se numără și doi pasageri români, precum și 11 francezi, 10 britanici, cinci americani, un spaniol, un australian, un maurițian, un japonez și un bărbat din Sri Lanka. Răniții au fost transportați în diferite spitale din regiune, inclusiv Amiens și Péronne.

- Continuarea după publicitate -

Autobuzul răsturnat. Sursa foto: Le Figaro

Purtătorul de cuvânt al prefecturii din zonă a declarat că din cele 33 de persoane aflate la bord, 29 au fost rănite ușor și patru au suferit răni grave, dar niciunul dintre aceștia se află în pericol de moarte. Nu a fost specificată naționalitatea însă a celor patru persoane rănite grav.

Într-o declarație de presă, compania Flixbus a declarat că este în „contact strâns cu autoritățile locale pentru a determina cauzele exacte ale accidentului, precum și pentru a asigura îngrijirea pasagerilor”.

- Continuarea după publicitate -