marți, 28 martie 2023
Informația fără granițe


Gabriela, ofițer de poliție în Anglia, mesaj pentru români: „Respectați regulile de combatere a răspândirii coronavirusului!”

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - vineri, 25 septembrie 2020 Etichete: , , , , , , , ,

În urma înregistrării unei creșteri semnificative a numărului de cazuri de coronavirus, autoritățile britanice au revizuit nivelul de alertă cu privire la riscul de infectare cu Covid-19, ridicându-l de la nivelul 3 la nivelul 4, care indică faptul că răspândirea virusului este pe întreg teritoriul UK, iar gradul de transmisie este ridicat și crește exponențial.

Este esențial ca toți cetățenii să respecte instrucțiunile de protecție sanitară: distanțarea socială, menținerea distanței de 2 metri și „the Rule of Six” care interzice întâlnirea persoanelor în grupuri mai mari de 6 persoane. De asemenea, se atrage atenția asupra purtării măștii în spațiile în care este obligatorie această măsură și spălarea mâinilor cu regularitate.

Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a publicat vineri, 25 septembrie, un mesaj video al ofițerului român de poliție Gabriela Mayson, prin care se face apel la responsabilitate din partea cetățenilor români prezenți pe teritoriul acestei țări:

„Dragi prieteni, într-o perioadă în care este din nou nevoie de multă precauție în comportamentul social, astfel încât să nu cauzăm/determinăm creșterea numărului de cazuri de infecție cu Covid-19 în UK, ofițerul de poliție român Gabriela Mayston, din cadrul Poliției Norfolk/Norfolk Police Department aduce un nou mesaj al autorităților britanice cu privire la măsurile pe care toții trebuie să le respectăm pentru protecția noastră și a celor dragi”, au scris reprezentanții instituției diplomatice pe pagina Facebook.

Redăm mai jos mesajul ofițerului Gabriela Mayson:

«Doamnelor și domnilor, sunt ofițerul Gabriela Mayson și vreau în primul rând să vă mulțumesc tuturor celor care ați ascultat sfatul guvernului britanic, în perioada pandemiei cu Covid-19. După cum știți, începând cu data de 14 septembrie, au fost impuse noi restricții referitoare la întâlnirile mai mari de 6 persoane.

Vă rog să aveți mare grijă și să nu depășiți într-un grup numărul de 6 persoane, când vă întâlniți pentru evenimente sociale, chiar dacă întâlnirea este în aer liber, în spații închise, în gospodăria dumneavoastră sau în baruri, cafenele. Noi, ofițerii de poliție, dorim să vă comunicăm, să vă explicăm și să vă încurajăm să urmați regulile pentru că acest lucru salvează vieți.

Dacă este necesar vom interveni, vom despărți grupuri mai mari de 6 persoane și vom emite amenzi celor care vor refuza să coopereze. Oricine poate răspândi virusul! De aceea este important să ne asumăm responsabilitatea de a ne proteja pe noi și pe cei din grupul nostru, de a ajuta în oprirea transmiterii virusului mortal. Vă rog să nu lăsați garda jos, continuați să respectați regulile, ca să ne ajutați pe noi toți să salvăm vieți!

Mai multe informații puteți găsi aici, la www.gov.uk/coronavirus.

Dacă aveți nevoie de ajutor și este urgent, nu ezitați să sunați la 999. Dacă nu este urgent vă rog să ne contactați online sau la 101. Vă mulțumesc încă o dată pentru sprijinul dumneavoastră!»

Reamintim că începând cu data de 8 iunie 2020, toate persoanele care sosesc din România în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord trebuie să efectueze o perioadă de 14 zile de autoizolare la o adresă pe care o declară înainte de sosire.