vineri, 8 decembrie 2023
Informația fără granițe


Georgiana-Cristina Moisă, primul cetățean român angajat în Armata SUA. „Un sentiment unic, acela de a o face pe mama mea să fie mândră”

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - joi, 20 februarie 2020 Etichete: , ,

Georgiana-Cristina Moisă este prima persoană de cetățenie română din istorie care lucrează oficial pentru Armata Statelor Unite ale Americii, ea fiind angajată din data de 15 ianurie 2020 ca specialist în Resurse Umane pentru divizia europeană. Românca noastră are 13 ani de experiență în domeniul privat și va lucra în cadrul Agenției de Resurse Umane Civile a Comandamentului din Europa al SUA.

„E amuzant fiindcă în urmă cu câteva săptămâni am văzut un anunț cu un loc de muncă și îi spuneam unui prieten că ar fi perfect pentru mine să lucrez în Armată. După două săptămâni, același prieten mi-a arătat o reclamă pe Facebook unde scria că Armata angajează un specialist în Resurse Umane. Din acel moment am știut că acesta va fi locul meu de muncă”, a spus tânăra citată de Defense Visual Information Distribution Service.

- Continuarea după publicitate -

Cristina și-a început cariera în 2006 ca inspector de Resurse Umane în industria privată în timp ce studia pentru a absolvi Academia de Studii Economice din București.  Ea provine dintr-o familie cu patru copii și spune că efortul depus, determinarea și succesul ei este meritul mamei sale care a muncit foarte mult pentru a oferi Cristinei și fraților acesteia o viață decentă.

„Știu cât de mult a muncit pentru a ne oferi tot ce am avut. Este un sentiment unic să o fac pe mama să fie mândră de mine pentru că este mentorul meu. Ea m-a învățat că dacă vreau ceva, trebuie să obțin acel ceva indiferent de sacrificii”, a mai adăugat românca noastră.

Georgiana-Cristina Moisa și Majorul Armatei SUA, Andrew Rohling. Fotografie de Robert Sekula

- Continuarea după publicitate -

În urma experienței acumulate în toți acești ani, Georgiana-Cristina Moisă spune că meseria ei s-a transformat într-o pasiune și încearcă să creeze empatie, comunicare și abilitatea de a gestiona provocările. Pentru ea acest loc de muncă obținut este foarte important și consideră că parteneriatul militar dintre România și SUA este unul foarte puternic.

„Doamna Cristina Moisă va oferi cunoștințe și expertiză de neprețuit pentru a ajuta forțele americane să parcurgă procesele și procedurile specifice românești”, a declarat Suzanne Torres, asistenta adjunctului șef al biroului pentru Resurse Umane Civile din cadrul diviziei europene a Armatei Statelor Unite. „Are o atitudine foarte pozitivă și este nerăbdătoare să accepte numeroasele obstacole și provocări cu care ne vom confrunta.”

„Dacă vrei un loc de muncă anume, chiar dacă nu au mai avut niciodată pe cineva ca tine, încearcă și dă tot ce ai mai bun din tine. Etica muncii tale te definește. Dacă îți dorești un lucru, treci la treabă și nu te aștepta să fie ușor”, ne sfătuiește românca noastră.