fbpx
joi, 21 octombrie 2021
Informația fără granițe


Germania impune noi restricții anti-COVID începând cu 16 decembrie și pe toată perioada sărbătorilor de iarnă

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Informații utile Prima pagină Știri - duminică, 13 decembrie 2020 Etichete: , , , , , ,

Germania va intra începând de miercuri, 16 decembrie și până pe 10 ianuarie 2021, într-un lockdown parţial, a anunțat astăzi cancelarul german Angela Merkel. Constatând un număr „foarte mare de decese” cauzate de COVID-19 şi o „creştere exponenţială” a contaminărilor, Angela Merkel a spus că autorităţile germane „sunt constrânse să acţioneze”.

Toate magazinele neesenţiale, precum şi şcolile, grădinițele și creșele vor fi închise. Angajatorii vor trebui să permită pe cât posibil munca la domiciliu.

Contactele sociale vor trebui limitate la cel mult 5 adulţi din două gospodării diferite şi să rămână unele foarte restrânse. Din 24 până pe 26 decembrie întâlnirile nu vor fi posibile decât între membrii foarte apropiaţi ai unei familii. Persoanele care doresc să sărbătorească Revelionul vor trebui de asemenea să-şi reducă numărul de contacte cu şapte zile înainte de reuniunile de familie.

- Continuarea articolului după publicitate -

Slujbele bisericești din biserici, sinagogi și moschei precum și întâlnirile altor comunități religioase sunt permise numai dacă se menține distanța minimă de 1,5 metri și purtarea măștii de protecție.

Comercializarea de alcool pe stradă va fi de asemenea interzisă începând de miercuri. Numeroase cafenele şi baruri, închise de la începutul lui noiembrie, au început să vândă în chioşcuri stradale vin fiert, o tradiţie de Crăciun în Germania, dar care a alertat autorităţile germane în ultimele zile. De la începutul lui noiembrie, toate restaurantele, barurile, muzeele, teatrele şi toate evenimentele sportive sunt închise publicului și așa vor rămâne și în perioada următoare.

Numărul de noi contaminări şi de morţi de COVID-19 a atins în ultimele zile cifre record în Germania, ţară care până acum a gestionat relativ bine pandemia. Germania a depăşit pragul de 30.000 de contaminări zilnice vineri, apoi sâmbătă, şi a înregistrat joi 598 de decese de COVID-19.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi