miercuri, 28 februarie 2024
Informația fără granițe


Germania: Țigări de contrabandă și arme interzise în bagajele unor români care se îndreptau spre Anglia

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - sâmbătă, 18 iulie 2020 Etichete: , , , , , , ,

Polițiștii de la biroul vamal din Heilbronn, Germania, au confiscat vineri, 17 iulie 2020, mai multe arme interzise, precum și numeroase pachete de țigări de contrabandă, în urma unui control efectuat asupra unui autocar românesc care se îndrepta spre Anglia.

Află cât timp ai de așteptat la vamă cu aplicația TAVRO. Intuitivă, simplă și fără publicități

Potrivit unui comunicat de presă al Poliției de Frontieră din Germania, publicat pe Presse Portal, ofițerii vamali au găsit într-un bagaj suspect, fără adresă, zece pistoale interzise și 21 de cuțite  supuse legii armelor din Germania.

„Aceste articole sunt reglementate de legea armelor din Germania și sunt supuse unei interdicții cuprinzătoare în ceea ce privește comerțul și traficul”, se arată în comunicat.

Totodată, polițiștii de frontieră au mai găsit în unele bagaje mai multe pachete de țigări care depășeau limita permisă de lege pentru o singură persoană.

Află care este cantitatea de țigări, alcool și bani cu care putem trece dintr-o țară UE în alta

„În bagajele personale, care ar putea fi atribuite șoferului de autocar, am găsit inițial o cantitate de țigarete cu timbre fiscale străine care depășeau valoarea admisă pentru călătorii”, a spus șeful operațiunilor. Bărbatul în vârstă de 37 de ani a fost obligat să plătească impozit pe tutun în valoare de 450 de euro pentru 15 baxuri de țigări.

Țigăile și armele confiscate de autoritățile germane. Foto: Hauptzollamt Heilbronn

„În urma inspecției complete a tuturor spațiilor pentru bagaje din autocar au fost descoperite alte 30.730 de țigarete de contrabandă. Conform documentelor de transport și de încărcare prezentate de șofer, aceste țigări urmau să fie livrate în Marea Britanie și toate aveau simboluri fiscale românești. Bărbatul, în vârstă de 41 de ani, trebuie să plătească acum în Germania impozit pe tutun în valoare de 4.600 de euro”, au mai precizat ofițerii vamali.

În urma controlului efectuat, care a durat aproape trei ore și în cadrul căruia au fost inițiate trei proceduri penale, autoritățile vamale au confiscat armele și țigările de contrabandă.