luni, 29 mai 2023
Informația fără granițe


Gest impresionant al unui român din diaspora pentru medicul-erou de la Piatra Neamț: „A pus viața pacienților mai presus decât a sa”

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Fără categorie Știri - duminică, 15 noiembrie 2020 Etichete: , , , , , , , , , ,

Un român rezident în Belgia își pune casa, mașina, energia și timpul său la dispoziția rudelor medicului român Ioan Cătălin Denciu, care a suferit arsuri deosebit de grave în incendiul de la Spitalul din Piatra Neamț de sămbătă, 14 noiembrie, în care și-au pierdut viața 10 pacienți bolnavi de Covid.

Belmondo Maximilian Bălașa a anunțat prin intermediul rețelelor sociale că locuiește în Belgia, la numai 2 kilometri de spitalul unde va fi transferat medicul român și că este dispus să acorde cazare în mod gratuit rudelor care vor vrea să îi fie aproape doctorului Ioan Cătălin Denciu, cel care și-a riscat viața pentru a salva-o pe a pacienților săi. Pe lângă cazare, Bălașa asigură că le va pune la dispoziție și mașina și îi va ajuta cu traducerea în relația cu autoritățile și medicii belgieni.

Redăm mai jos anunțul plin de umanitate și solidaritate al românului din Belgia: 

„Rog pe cei din Piatra Neamț care îi cunoaște familia eroului de la Piatra Neamț și care a ales să înfrunte pericolul punând mai mult preț pe viețile semenilor decât pe a lui, să îi pună în contact cu mine în cazul în care au nevoie de cazare. Le pot pune un apartament la dispoziție cu 2 camere necondiționat pe toată durata șederii în Belgia. Deasemenea îi pot lua de la aeroport, ajuta cu traducerea și pune la dispoziție o mașină pentru a se putea deplasa. Apartamentul se află la nici 2 Km de spitalul unde este internat. Pot fi contactat la numărul meu de telefon 0032/486946467 sau la nr de telefon 0032/472065052 Jora Cecilia.”

Dr, Ioan Cătălin Denciu. Foto: profilul Facebook

Comentariile de apreciere nu au întârziat să apară. Românii îl felicită pentru gestul său, iar Maximilian Bălașa a adăugat:

„Vă mulțumesc tutur, cei care mă cunosc știu că sunt o persoană onestă și am luptat mereu pentru bine. M-a sunat doamna ambasador de la Bruxelles și în momentul de față este prezentă la spital, felicitându-mă și spunând că a fost mișcată emoțional de gestul meu. Îi mulțumesc, deasemenea.”

Sâmbătă seară, în jurul orei 18.30, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ a avut loc un incendiu care a afectat secţia de ATI unde erau internaţi, în două saloane, 16 pacienţi.

În incendiu au murit 10 persoane aflate în ATI, iar medicul anestezist Ioan Cătălin Denciu, care era de gardă, a suferit arsuri grave. Alţi şase pacienţi internaţi au fost duşi la Spitalul Mobil de la Leţcani, care este unitate suport COVID. Medicul de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, rănit în incendiu, este transferat, duminică, la Spitalul Militar „Regina Astrid” din Bruxelles, pentru tratament de specialitate. Potrivit ministrului Sănătăţii, ceilalţi pacienţi au patologie medie sau uşoară şi sunt internaţi pe secţii.

DISTRIBUIE