marți, 21 martie 2023
Informația fără granițe


Îngrijitor român de bătrâni acuzat în străinătate că a abuzat sexual de bătrâna asistată. Bărbatul spune că era beat

Scris de: Mircea Iordache , înv Articole corelate Din diaspora Știri - sâmbătă, 10 decembrie 2022 Etichete: , , , , , ,

Un îngrijitor de naționalitate română, în vârstă de 53 de ani, este acuzat că a abuzat sexual de bătrâna cu deficiențe mentale, în vârstă de 82 de ani, pe care trebuia să o asiste 24 de ore din 24, la domiciliul acesteia din districtul austriac Urfahr-Umwelt (Austria Superioară), potrivit publicației austriece OE24.

Datorită faptului că suferea încă de la naștere de grave probleme mentale, octogenara avea nevoie de supraveghere non-stop de către îngrijitorul român, care a fost plasat în acest post de o agenție din Stiria în luna octombrie a acestui an.

În noiembrie însă, s-a aflat că acesta ar fi hărțuit-o pe bătrână în miez de noapte și apoi ar fi abuzat-o sexual.

Potrivit publicației locale Oberösterreichische Nachrichten, în dimineața următoare bătrâna i-a spus despre acest abuz surorii ei, care locuiește în aceeași. Poliția austriacă a fost alertată imediat, iar românul a fost arestat.

Suspectul se află în arest de la jumătatea lunii noiembrie. Întrebat de APA (Agenția Națională de Știri din Austria), Parchetul din Linz a confirmat deschiderea unei anchete în acest caz. Românul este cercetat pentru abuz sexual grav asupra unei persoane lipsite de apărare.

Inculpatul a protestat la primele interogatorii, susținând că nu își amintește nimic, deoarece ar fi fost în stare de ebrietate. Aflate în curs de analiză, rapoartele ADN și o examinare medicală a octogenarei vor oferi cu siguranță informații suplimentare.