luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Întors din Germania pentru a petrece sărbătorile cu familia, și-a omorât mama în fața soției și a fiicei

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din România Știri - miercuri, 18 decembrie 2019 Etichete: , , , , , , ,

Un bărbat în vârstă de 51 de ani a fost arestat la Timișoara în seara zilei de marți, 17 decembrie 2019, după ce și-a ucis mama cu sânge rece sub privirile neputincioase ale soției sale și ale fiicei de 15 ani. Criminalul lucra în Germania și s-a întors recent în țară pentru a petrece sărbătorile de iarnă cu familia lui.

Potrivit ziarului local Opinia Timișoarei, crima a avut loc în zona Șagului, pe strada Iris, unde bărbatul locuia alături de soția și fiica lui. Marți seara, aflat sub influența alcoolului, acesta a început să se certe cu soția, în locuință fiind prezentă și fata lor de 15 ani. Adolescenta, îngrijorată că tatăl ei ar putea deveni violent, a sunat-o pe mama acestuia care locuia într-un bloc din apropiere și i-a cerut să intervină pentru a-i liniști pe părinții ei.

- Continuarea după publicitate -

Mama bărbatului, o femeie în vârstă de 74 de ani, a venit în grabă la apartamentul lor și a încercat să-l calmeze pe fiul ei, dar acesta s-a năpustit cu un cuțit asupra bătrânei și a înjunghiat-o de mai multe ori în abdomen și în spate. Soția bărbatului a început atunci să țipe și să strige după ajutor, în timp ce fiica celor doi a sunat la 112 și a spus operatorului că tatăl ei vrea să le omoare.

La locul crimei au ajuns imediat mai multe echipaje de poliție, jandarmi, criminaliști, precum și de la SMURD, iar bătrâna a fost preluată cu ambulanța și a fost transportată la spital, unde a fost internată în stare critică. Din păcate, medicii nu au reușit să o salveze, iar femeia s-a stins din viață după internare din cauza rănilor grave suferite.

- Continuarea după publicitate -

„Leziunile interne provocate de cuţit ca urmare a agresiunii au fost mult prea severe. Plăgile înjunghiate erau şi la nivel toracic şi la nivel abdominal şi anterior şi posterior. Erau cred că opt leziuni”, a declarat dr. Mihai Grecu, Șef UPU Spitalul Județean de Urgență Timișoara, citat de a1.ro.

Bărbatul de 51 de ani a fost reținut de polițiști, iar în jurul orei 22:00 a fost dus la audieri. Acesta este cunoscut ca având probleme psihice și în momentul crimei, au constatat polițiștii, el se afla sub influența alcoolului. Bărbatul se pare că a mers chiar în urmă cu 2 zile, alături de soția lui, la o clinică de Psihiatrie unde încerca să-și trateze dependența de alcool.

„Am auzit gălăgie, femeia strigând la poliţie să vină cât mai repede să spargă uşa. Extrem de panicată că de aia am auzit şi cu geamul închis”, a povestit un vecin pentru sursa citată.

„Un băiat extraordinar şi familia extraordinară şi mama şi se ajutau şi nu cred că are cum. Nu ştiu, niciodată nu i-am auzit certându-se. Foarte liniştită familie”, spune un alt vecin.