sâmbătă, 2 decembrie 2023
Informația fără granițe


Inundații în România. Un bărbat a murit în timp ce încerca să-și salveze câinele

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din România Știri - marți, 27 iunie 2023 Etichete: , , , , ,

Ploile torențiale care au afectat mai multe județe din vestul țării au provocat haos și distrugeri într-o comună din Arad. Zeci de case au fost inundate, iar o tragedie s-a produs atunci când un bărbat și-a pierdut viața în timp ce încerca să-și salveze câinele, relatează Digi 24.

În câteva ore, s-au înregistrat cantități de apă de până la 100 de litri pe metrul pătrat. Viitura a rupt din casele oamenilor, un drum de trei kilometri s-a „evaporat”, iar autoturismele pluteau pe apă ca mingile. Totul după o furtună care a durat aproximativ o oră. (Video la finalul articolului).

Satul Brazii, parte a comunei Buceava din județul Arad, a fost puternic lovit de ploile abundente, care au provocat o viitură devastatoare. Apa învolburată a măturat casele, luând oamenii prin surprindere.

Un bărbat în vârstă de 70 de ani și-a salvat soția, ajutând-o să se refugieze în podul casei, dar a decis să nu lase câinele singur și s-a întors în curte pentru a-l salva. Din păcate, amândoi au fost înghițiți de apele învolburate.

Trupul bărbatului a fost găsit fără viață la o distanță de aproape 5 kilometri de locul tragediei.

- Continuarea după publicitate -

„A încercat să-și salveze câinele, pe nevastă-sa a salvat-o că a intrat în pod, a urcat pe scări în pod și el pe când să intre n-a mai reușit. Și a murit”, a povestit un localnic.

O altă persoană din zonă a descris situația ca fiind una de groază, în care puhoaiele de apă au distrus totul într-un timp extrem de scurt.

În satul Brazii, aproape 60 de case au fost distruse de viitură, iar drumurile de acces au fost afectate, îngreunând intervenția autorităților. VIDEO mai jos:

DISTRIBUIE