luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Italia: O „badantă” româncă a ajuns la spital și a declarat că a căzut pe scări. Medicii nu au crezut-o și au chemat poliția

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - duminică, 19 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

O femeie româncă s-a prezentat la secția urgențe a spitalului San Giovanni di Dio din Agrigento cu mai multe vânătăi și răni, în special pe față, declarând că a căzut pe scările din locuința bătrânei pentru care lucrează ca „badantă”. Medicii însă au devenit suspicioși și au semnalat cazul la poliție pentru ulterioare investigații.

Conaționala noastră, în vârstă de 45 de ani, este rezidentă într-o comună din provincia Agrigento de mai mulți ani și lucrează ca îngrijitoare la o bătrână din zonă. În cursul zilei de vineri, 18 ianuarie 2020, s-a prezentat la Urgențe pentru a primi îngrijiri medicale după ce, declara ea, a căzut pe scările casei unde lucrează.

- Continuarea după publicitate -

După ce i-au analizat rănile și vânătăile, medicii au devenit însă suspicioși fiindcă nu păreau compatibile cu o căzătură pe scări, ci mai degrabă par o urmare a unei agresiuni, motiv pentru care au fost nevoiți să alerteze Poliția așa cum prevede legea. Între timp, femeia a primit îngrijirile medicale necesare, apoi a fost interogată de polițiști, iar în zilele următoare aceștia vor sta de vorbă și cu familia bătrânei la care lucrează pentru a descoperi cum au decurs faptele cu exactitate. Vor fi interogați, de asemenea, și membrii familiei româncei pentru a afla dacă nu a fost cumva un caz de violență domestică.

Sunteți victimă sau martor la scene de violență domestică în Italia?

Vă reamintim, ca de obicei, datele de contact ale instituțiilor din Italia la care trebuie să apelați pentru a denunța astfel de cazuri de violență și/sau exploatare a femeilor, înainte ca acestea să se transforme în tragedie, fie că sunteți victimă sau sunteți doar martor:

- Continuarea după publicitate -
  • Telefono Rosa – 06 3751 8282;
  • Dipartimento per le Pari Opportunità (Guvernul Italiei) – Telefon: 1522;
  • Carabinieri: telefon 112;
  • sau vă adresați la cea mai apropiată unitate de carabinieri/poliție din localitatea dumneavoastră.