vineri, 8 decembrie 2023
Informația fără granițe


Italia: O bombă din cel de-al doilea război mondial a fost găsită la Veneția. Dispozitivul a fost distrus sub apă

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - luni, 3 februarie 2020 Etichete: , , , ,

Portul industrial Marghera din vecinătatea orașului Veneția a fost evacuat duminică dimineaţa, 2 februarie, în urma operațiunilor de neutralizare a unei bombe care data din timpul celui de-al doilea Război Mondial şi pe care geniştii italieni au detonat-o în mare, informează Corriere Adriatico.

Operaţiunea a necesitat evacuarea în cursul dimineţii a 3.500 de locuitori.

- Continuarea după publicitate -

Autoritățile au luat măsuri drastice de precauție. Circulaţia navelor, trenurilor şi autobuzelor a fost suspendată în timpul operaţiunii, iar avioanele au avut interdicţie să decoleze sau să aterizeze pe aeroportul internaţional Marco Polo din Veneţia între orele 08:30-12:30 (07:30 GMT – 11:30 GMT).

Bomba cântărea 225 de kilograme şi conţinea 129 de kilograme de TNT, ea a fost descoperită în ianuarie în timpul lucrărilor de mentenanţă la reţeaua de canalizare de pe via Galileo Ferraris din Veneția. Dispozitivul prezenta „un risc crescut de explozie”, ceea ce a îndreptăţit luarea tuturor măsurilor de precauţie, a declarat Gianluca Dello Monaco, ofiţerul de armată care a condus operaţiunea.

După dezamorsarea încheiată în cursul dimineţii, bomba a fost transferată pe un vas pentru a fi distrusă la Lido di Veneția, sector maritim aflat la distanţă considerabilă de oraș. „Când bomba a fost coborâtă în mare, pe dispozitiv au fost amplasate încărcături explozive care au explodat sub apă”, au declarat serviciile administrative ale oraşului Veneţia într-un comunicat.

- Continuarea după publicitate -