luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


MAE: 277 de cetățeni români aflați temporar în Italia au fost repatriați

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Fără categorie Știri - sâmbătă, 21 martie 2020

Ministerul Afacerilor Externe transmite că 277 de cetățeni români aflați temporar în Italia au fost repatriați, sâmbătă, din Torino.

Este vorba despre cetățeni români, nerezidenți, lucrători sezonieri, afectați de restrângerea drastică a activităților economice în care erau angrenați în Italia, sau aflați acolo în situații deosebite, fără posibilități reale de a continua prezența pe teritoriul Italiei.

- Continuarea după publicitate -

Cetățenii români au fost repatriați din Torino, Italia, cu două curse aeriene, tip charter, operate de o companie privată.

MAE reia apelurile anterioare privind evitarea oricăror călătorii externe care nu sunt absolut esențiale și recomandarea ca turiștii sau cetățenii români aflați temporar în străinătate să revină de urgență în țară.

Totodată, face apel la cetățenii români de a da dovadă de înțelegere și responsabilitate și de a evalua în mod responsabil oportunitatea călătoriilor în străinătate în acest moment. Astfel de călătorii pot antrena riscuri majore, periclitând siguranța cetățenilor și posibilitatea acestora de revenire în țară.

- Continuarea după publicitate -

De asemenea, face apel la cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate de a respecta cu strictețe recomandările autorităților din aceste state și subliniază că deplasările către România nu sunt recomandate. Aceste deplasări pot fi afectate de restricțiile impuse de statele de tranzit și pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecției cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranța celor de acasă.