sâmbătă, 21 septembrie 2024
Informația fără granițe


Magazin românesc în Germania, deschis într-un oraș unde trăiesc oameni de 111 naționalități

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate În evidență Prima pagină - miercuri, 20 martie 2024 Etichete: , , , ,

În inima orașului Wesseling (Germania), lângă Koln, unde conviețuiesc comunități de 111 naționalități, a fost inaugurat la începutul lunii martie un magazin dedicat iubitorilor de gastronomie românească.

Astfel, pe data de 1 martie, Georgiana-Iolanda Bodor a deschis „Minimarkt V.P.“, un magazin de alimente situat pe strada Flach-Fengler.

Wesseling, un oraș cunoscut pentru diversitatea sa culinară, găzduiește restaurante cu specific italian, austriac, grec și chinezesc, precum și magazine alimentare asiatică, orientală și turcească.

Adăugarea magazinului „Minimarkt V.P.“ vine să îmbogățească și mai mult peisajul cultural, introducând specialități românești în inima Germaniei, menționează publicația Rundschau online.

Georgiana-Iolanda Bodor în „Minimarkt V.P.“. Sursa foto: Rundschau online

Isa, o clientă fidelă a magazinului încă de la deschidere și rezidentă în Germania de 13 ani, originară din România, împărtășește entuziasmul său:

„Este pur și simplu minunat să găsesc aici, în Wesseling, toate aceste produse delicioase din țara mea natală.“

Ea adaugă că, deși nu ar mai dori să locuiască în România, sentimentul de dor este prezent, iar magazinul Giorgianei Bodor oferă o consolare, permițându-i să se reconecteze cu unele dintre cele mai dragi aspecte ale patriei sale – în special, bucătăria tradițională.

Produsele oferite de „Minimarkt V.P.“ sunt variate, de la autenticul salam de Sibiu, la legume murate, brânzeturi românești, până la cozonaci cu nucă și ciocolată sau mălai.

În plus, magazinul dispune și de articole de îmbrăcăminte tradiționale pentru copii și bluze pentru femei, aducând un strop de România în garderoba doritorilor.

Georgiana-Iolanda Bodor, proprietara magazinului și ea însăși rezidentă în Germania de un deceniu, vede acest spațiu ca pe o punte de legătură între culturile și bucătăriile lumii, o modalitate de a împărtăși cu toți locuitorii orașului bogăția culinară a României.

Magazinul nu doar că atrage românii din zonă, dornici să redescopere gusturile copilăriei, dar își deschide porțile pentru toți cei curioși să experimenteze diversitatea gastronomică a Europei de Est.