marți, 28 martie 2023
Informația fără granițe


Marea Britanie: Începând de la 8 martie 2021 ieșirea din țară se va face numai pe motive justificate

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Informații utile Prima pagină Știri - duminică, 7 martie 2021 Etichete: , , , , , , , , , ,

Plecarea în vacanță în străinătate va fi ilegală în Marea Britanie până pe la data de 17 mai. Ieșirea și întoarcerea în regat se va putea face doar pentru motive de necesitate.

Restricția a fost aprobată de guvernul condus de Boris Johnson, ca măsură de prevenire a importării de noi cazuri de COVID-19 şi a aducerii în ţară a unor noi variante ale coronavirusului de către persoanele care pleacă în afara ţării şi apoi se întorc.

Motivele acceptate pentru a călători în afara ţării sunt cele profesionale, medicale, educaţionale, voluntariatul sau funeraliile. Începând de luni, 8 martie, vor fi amendate cu 200 de lire sterline persoanele care nu prezintă la aeroport un nou document justificativ cerut în cadrul restricţiilor antiepidemice pentru a putea călători în străinătate sau care invocă motive false pentru a ieşi din ţară.

Pentru orice scop ar fi călătoria, persoanele care sosesc în Marea Britanie trebuie să rămână în carantină în hoteluri şi să efectueze cel puţin trei teste de COVID-19 înainte şi după sosire.