fbpx
marți, 4 octombrie 2022
Informația fără granițe


Medicii din Marea Britanie: Persoanele cu alergii nu ar trebui să se vaccineze anti-COVID

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - miercuri, 9 decembrie 2020 Etichete: , , , ,

Miercuri, 9 decembrie, a doua zi după ce în Regatul Unit al Marii Britanii a început vaccinarea în masă împotriva coronavirusului, autoritățile sanitare britanice au emis un avertisment: cei cu  „alergii semnificative” ar trebui cel puțin pentru moment să renunțe la administrarea vaccinului Pfizer – BioNTech. Acest lucru se datorează faptului că ieri, dintre sutele de persoane vaccinate în Marea Britanie, două au avut reacții alergice similare cu cele pe care le suferiseră deja în trecut, relatează Daily Mail.

Cele două persoane sunt doi operatori în vârstă de aproximativ 40 de ani, care lucrează în case de bătrâni. Nu au avut reacții puternice și „sunt deja pe calea de recuperare”, a subliniat șeful NHS (Serviciul de Sănătatea Publică), Stephen Powis.

Pe scurt, spun experții, nimic grav,  deoarece foarte des în primele administrări de vaccinuri există reacții similare. Cu toate acestea, Mhra (Medicine and Healthcare products Regulatory Agency), agenția britanică de medicamente care a aprobat vaccinul Covid Pfizer – BioNTech (95% eficient conform unor studii) în urmă cu o săptămână, a dorit să fie extrem de transparentă și, prin urmare, astăzi i-a avertizat pe toți cei care doresc să se vaccineze că în acest moment este recomandat să nu facă acest lucru dacă în trecut au suferit de alergii semnificative.

Marți, 8 decembrie, Marea Britanie a lansat programul de vaccinare în masă împotriva coronavirusului. Aproximativ trei milioane de persoane vor fi vaccinate cu Pfizer BioNTech până la sfârșitul anului. Guvernul, în special datorită sosirii iminente a altor vaccinuri precum Oxford și Moderna, se așteaptă să poată vaccina întreaga populația aflată în regat până în vara anului 2021.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi