marți, 31 ianuarie 2023
Informația fără granițe


Microbuz care transporta români din străinătate în România, blocat de polițiști în Germania

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - luni, 1 martie 2021 Etichete: , , , , , , , ,

Un microbuz la bordul căruia se aflau mai mulți pasageri români care se întorceau din străinătate în România a fost blocat în cursul weekendului trecut în timp ce traversa Germania deoarece șoferul autovehiculului nu deținea autorizație pentru transportul internațional de persoane. Polițiștii germani au interzis continuarea călătoriei și l-au sancționat pe șoferul român.

Potrivit unui comunicat al Poliției de Stat din landul Saarland, microbuzul circula cu o remorcă atașată și pornise cu pasagerii la bord din Londra, urmând să-i transporte pe aceștia în România. Agenții de poliție din orașul german Dudweiler l-au oprit pentru un control de rutină și au constatat că șoferul nu deținea niciun document care să ateste faptul că avea autorizație pentru transportul internațional de persoane.

Polițiștii n-au avut de ales, astfel, decât să întrerupă călătoria conaționalilor noștri și să demareze procedura pentru sancționarea administrativă a șoferului. Acesta a fost nevoit să plătească o garanție de 1 250 de euro pe loc, se mai precizează în comunicat.