fbpx
vineri, 7 octombrie 2022
Informația fără granițe


Ministru spaniol: Românii și româncele fac Spania să fie o țară mai bogată, mai deschisă și mai tolerantă

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - miercuri, 3 februarie 2021 Etichete: , ,

Ministrul Afacerilor Externe, Arancha González Laya, a efectuat miercuri, 3 februarie 2021, o vizită oficială la București, la invitația omologului său română, Bogdan Aurescu. În cadrul consultărilor politice dintre cei doi miniștri, Laya a vorbit despre cetățenii români din Spania cu mare considerație și a precizat că se poartă discuții în vederea posibilității pentru românii din Spania de a obține cetățenia spaniolă fără a fi nevoiți să renunțe la cea română.

Ministrul Afacerilor Externe român, Bogdan Aurescu, împreună cu omologul său spaniol, Arancha González Laya. Foto: MAE

„Spania găzduiește o mare comunitate de români, peste un milion de persoane, pe care i-am primit cu brațele deschise, iar contribuția lor la societatea noastră este apreciată enorm. Vorbim despre persoane, români și românce, care fac Spania să fie o țară mai bogată, dar și o societate mai deschisă și mai tolerantă. Așa cum v-am spus, domnule ministru, apreciem foarte mult contribuția comunității române la societatea Spaniei”, a declarat ministrul spaniol de externe conform unui comunicat de presă trimis de MAE pe adresa redacției noastre.

„De asemenea, vrem să le și venim în întâmpinarea solicitărilor pe care ni le-au înaintat cu privire la dubla cetățenie. Într-adevăr, purtăm discuții în acest sens, pentru a putea să răspundem acestor așteptări. Permiteți-mi, însă, să scot în evidență faptul că este o comunitate pe care noi, în Spania, o apreciem foarte mult”, a mai adăugat Laya.

Referitor la dubla cetățenie, subiectul a fost deschis inițial de ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, care a precizat:

„Am amintit mai devreme despre comunitatea română din Spania. Am reiterat astăzi doleanțele pe care comunitatea română ni le transmite constant, legate de dubla cetățenie. Înțelegem considerentele legale și constituționale pe care le are partea spaniolă. Sperăm, însă, că putem găsi soluții.”

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi