sâmbătă, 30 septembrie 2023
Informația fără granițe


Ministrul de Interne: Românii din străinătate sunt responsabili de sănătatea rudelor și a celor din comunitatea în care se întorc

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - luni, 9 martie 2020 Etichete: , , , ,

Ministrul de Interne al României, Marcel Vela, a făcut la conferința de presă din noaptea de duminică spre luni un apel către cei care ar vrea să revină acasă din zone cu risc de infectare cu noul coronavirus.

„Trebuie să fac un apel la responsabilitatea compatrioţilor noştri din orice stat. Sunt responsabili de sănătatea familiilor, a rudelor şi a celor din comunitatea în care ei se întorc. Să nu facă ce a făcut un cetăţean român care a spus că vine din Germania şi a venit din Italia şi este pozitiv”, a atras atenția ministrul de Interne.

Ministrul de Interne a precizat că refuzul sau declararea falsă a rutei de deplasare constituie infracțiune de falsuri în declarații și se pedepsește conform art. 326 din Codul penal, totodată cu instituirea carantinei.

În cadrul aceleiași conferințe, la care au participat miniștrii de Interne, cel al Sănătății și al Transporturilor din țara noastră, a fost făcut anunțul că zborurile din și spre Italia au fost suspendate. „Măsurile adoptate se aplică de la 9 martie până pe 23 martie 2020 cu posibilitatea prelungirii perioadei”, a spus Marcel Vela în cadrul conferinței de presă. Potrivit acestuia, decizia a fost luată în cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă.

Luni, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, va avea loc o nouă şedinţă a CNSSU.

Coronavirus: România suspendă toate zborurile din și către Italia

DISTRIBUIE