duminică, 5 februarie 2023
Informația fără granițe


Minoră găsită ascunsă într-un microbuz la vama Nădlac, șoferul și iubitul ei încercau să o scoată ilegal din țară

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Din România Știri - luni, 8 februarie 2021 Etichete: , , , ,

Șoferul unui microbuz care făcea curse România-Germania a încercat să scoată în mod ilegal o minoră din țară, ascunzând-o în spatele banchetelor, în ciuda faptului că fata nu nu avea procură de la părinți pentru a putea părăsi România. Complice la această infracțiune și iubitul fetei, un băiat de 20 de ani, informează Poliția de Frontieră Română printr-un comunicat de presă trimis redacției noastre.

„În data de 06.02.2021, în jurul orei 22.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, în vârstă 32 de ani, conducând un microbuz, înmatriculat în România, având ca pasageri opt cetăţeni români. La controlul de frontieră a fost descoperită, ascunsă în spatele banchetelor, în locul destinat șoferului pentru odihnă, o persoană de sex feminin. Deoarece nu avea documente asupra ei, în baza declaraţiei verbale, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări şi au stabilit că persoana este cetăţean român minor, în vârstă de 17 ani”, informează instituția română.

Minora de 17 ani ascunsă în microbuz.

Interogat de polițiștii de frontieră, șoferul microbuzului a declarat că minora nu are la ea nici documentele de identitate, și nici procură notarială din partea părinților pentru a putea ieși din țară. De aceea, a mai spus șoferul, au recurs la această metodă pentru că tânăra și iubitul ei, pasager și el în același microbuz, voiau să ajungă în Germania pentru a începe o viață nouă.

„În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat pentru șofer și prietenul tinerei, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun”, au adăugat polițiștii de frontieră.