luni, 25 septembrie 2023
Informația fără granițe


Minoră româncă dispărută în străinătate, depistată la intrare în România de polițiștii de frontieră

Scris de: Mihai Diaconu , înv Articole corelate Din diaspora Din România Știri - sâmbătă, 9 septembrie 2023 Etichete: , , , , , , ,

Polițiștii de la Punctul de Trecere a Frontierei Urziceni, județul Satu Mare, au identificat o adolescentă româncă de 16 ani, semnalată ca fiind dispărută de autoritățile germane, în timp ce încerca să intre în România.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Poliția de Frontieră din România, o minoră care călătorea ca pasager într-un microbuz pe ruta Germania-România s-a prezentat în dimineața zilei de vineri, 8 septembrie 2023, la controlul de frontieră, pe sensul de intrare în țara noastră.

„În urma verificărilor suplimentare efectuate de colegii noștri, s-a constatat faptul că adolescenta, de 16 ani, este semnalată ca minor dispărut, alerta fiind introdusă de către autoritățile germane, in aceeași zi, 8 septembrie a.c.”, precizează reprezentanții Poliției de Frontieră.

Informațiile obținute ulterior de la autoritățile germane au relevat că alerta a fost emisă la solicitarea mamei minorei, care a raportat dispariția fiicei sale de la domiciliul acesteia din Germania.

Motivele dispariției nu au fost făcute publice, dar se pare că tânăra a decis să părăsească țara de domiciliu, Germania, fără a informa familia.

Până la clarificarea situației și sosirea mamei în România pentru a prelua-o, responsabilitatea asupra minorei a fost preluată de reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Satu Mare, se mai precizează în comunicat.

DISTRIBUIE