vineri, 24 martie 2023
Informația fără granițe


Misterioasa moarte a unei tinere românce în Germania. Soțul ei a fost arestat, poliția caută martori

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - miercuri, 26 august 2020 Etichete: , ,

O tânără femeie româncă a murit duminică, 23 august 2020, la un spital din Germania după ce a fost găsită de polițiști în stare critică, într-un șanț de pe marginea drumului. Lângă ea se mai aflau doi bărbați, dar niciunul dintre ei nu era rănit.

Potrivit publicației germane Merkur, polițiștii din Munchen au fost informați în jurul orei 2:45 din noaptea de sâmbătă spre duminică despre prezența unei persoane grav rănită într-un șanț de pe Ingolstädter Straße din localitatea germană Oberschleißheim, la circa 200 de metri distanță de intrarea pe autostrada A99. Deplasându-se la fața locului, agenții de poliție au găsit într-un șanț o tânără care era grav rănită, în stare de inconștiență și care a fost identificată mai târziu ca fiind de cetățenie română și în vârstă de 27 de ani. Victima se afla în apropierea unui autoturism Mercedes Vito de culoare albă, parcat pe marginea drumului, iar lângă ea se mai aflau și doi bărbați, amândoi români, în vârstă de 31 și 32 de ani. Polițiștii au constatat apoi că bărbatul de 32 de ani era soțul femeii rănite.

Forțele de ordine au solicitat apoi o ambulanță la fața locului, iar conaționala noastră a fost transportată de urgență la spital, dar medicii nu au reușit să o salveze. Rănile suferite de aceasta erau prea grave și i-au provocat decesul, iar victima nu a apucat să le relateze polițiștilor ce s-a întâmplat în acea noapte. Cei doi bărbați români care erau cu ea au fost puși sub arest preventiv și interogați de mai multe ori în următoarele zile.

Polițiștii au presupus inițial că a fost vorba de un accident de circulație care s-a sfârșit în mod tragic, însă declarațiile celor doi bărbați prezenți la fața locului erau contradictorii și prezentau mai multe discrepanțe, în special în legătură cu persoana care conducea mașina. Inițial, cei doi dădeau vina unul pe celălalt că s-ar fi aflat la volanul autoturismului, deoarece amândoi consumaseră alcool, dar în cele din urmă bărbatul de 32 de ani a cedat și a recunoscut că el se afla la volan. Totodată, acesta a mai declarat și că între tânăra româncă decedată și soțul ei a avut loc o ceartă aprinsă în mașină, iar femeia a decis la un moment dat să sară din autoturism în timp ce acesta se afla în mișcare.

Potrivit sursei citate, bărbatul de 32 de ani lucrează în construcții, în Germania, iar cei doi conaționali, soț și soție, erau doar turiști în această țară. În urma descoperirii acestor detalii, polițiștii l-au eliberat de sub arest pe șofer, în timp ce pentru soțul victimei a fost eliberat un mandat de arestare pentru omor.

Anchetatorii caută acum martori care au trecut în acea noapte pe acolo, precizând că, înainte de tragicul eveniment, cele trei persoane au fost văzute alimentând cu benzină și făcând cumpărături în benzinăria Aral din Schleißheimer Strasse, în Garching-Hochbrück. Apoi, între orele 1:30 și 1:45 din acea noapte, a avut loc accidentul din Ingolstädter Straße, în localitatea Oberschleißheim.

Cine poate furniza poliției germane informații referitoare la cele petrecute în acea zonă, în noaptea de sâmbătă spre duminică, 23 august 2020, este rugat să sune la numărul 089/2910-0 sau să se prezinte la cea mai apropiată secție de poliție.