joi, 21 septembrie 2023
Informația fără granițe


Muncitor român de 24 de ani găsit fără viață în Germania. Polițiștii îi interoghează pe colegii victimei, români și ei

Scris de: Mircea Iordache , înv Articole corelate Din diaspora Știri - sâmbătă, 19 februarie 2022 Etichete: , , , , , , , , ,

Un bărbat de naționalitate română a decedat sâmbătă, 19 februarie 2022, într-un salon de recreere din subsolul unei clădiri ce aparține ansamblului Sony Center din Berlin.

Polițiștii au primit un apel de urgență la ora 12:45 cu privire la o persoană grav rănită care avea mai multe răni provocate prin înjunghiere.

După cum a raportat un purtător de cuvânt al poliției, salvatorii au găsit victima într-un salon de recreere din celebrul ansamblu situat în Potsdamer Platz. Personalul medical a sosit rapid, dar pentru victimă era deja prea târziu, iar resuscitarea nu a avut succes.

- Continuarea după publicitate -

„Din cauza situației în care a fost găsit, nu putem exclude o crimă”, a spus purtătorul de cuvânt al poliției, citat de ziarul german Berliner Morgenpost.

Potrivit sursei citate, victima este un bărbat de cetățenie română, în vârstă de 24 de ani. Tânărul nostru conațional și alți colegi de-ai săi lucrau la renovarea ansamblului Sony Center și au decis să petreacă pauza de prânz în salonul care se află între „Legoland Discovery Center” și fostul cinematograf Imax.

Unii dintre colegii victimei au fost duși la secție pentru interogatorii. Foto: Maurizio Gambarini / FUNKE Photo Services

Mai mulți colegii de-ai victimei, și ei de cetățenie română, au fost duși ulterior la sediul poliției, în după-amiaza zilei de sâmbătă, cu jachetele trase peste cap și, unii dintre ei, cu cătușe la mâini. Potrivit aceluiași purtător de cuvânt al poliției, aceștia au fost supuși unui „interogatoriu mai detaliat”. Cu toate acestea, ei urmează să fie tratați inițial ca martori, nu ca suspecți.

- Continuarea după publicitate -

Unii dintre colegi au fost duși la secție cu cătușe, dar polițiștii spun că momentan nu sunt tratați ca fiind suspecți. Foto: Maurizio Gambarini / FUNKE Photo Services

Sony Center este un ansamblu arhitectural care cuprinde șapte clădiri și care a fost proiectat de celebrul arhitect german Helmut Jahn. Deschis în iunie 2000, a devenit o certă atracție turistică a Berlinului.