sâmbătă, 23 septembrie 2023
Informația fără granițe


Noi restricții la intrare în Germania, în contextul pandemiei de COVID-19

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Din România Informații utile Prima pagină Știri - marți, 16 februarie 2021 Etichete: , , , , , ,

Autoritățile germane au adoptat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Federale Germania, în contextul pandemiei de COVID-19, informează Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat.

Astfel, potrivit informațiilor comunicate de către autoritățile germane, este interzisă intrarea pe teritoriul acestui stat a persoanelor care s-au aflat anterior în așa-numitele „zone speciale de risc” – categoria 1 (state în care au fost depistate noi tulpini ale virusului SARS-CoV-2) și în „zone speciale de risc” – categoria 2 (statele cu incidență ridicată). MAE amintește că România este inclusă în lista cu „zone de risc” (categoria 3).

Întreaga clasificare realizată de autoritățile germane poate fi consultată la pagina de internet: https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Risikogebiete_neu.html.

De asemenea, începând cu data de 14 februarie 2021, ca urmare a includerii regiunii Tirol din Republica Austria și a Republicii Cehe în categoria „zonelor speciale de risc” cu noi tulpini ale virusului SARS-CoV-2, a fost decisă introducerea de controale temporare la frontierele comune cu aceste state pentru a asigura implementarea sistematică a restricțiilor de călătorie aferente noii clasificări.

Potrivit informațiilor oficiale comunicate de către autoritățile germane, tranzitarea teritoriului german, cu intrare dinspre Republica Cehă sau regiunea Tirol din Republica Austria, este supusă la aceleași restricții deosebite și excepții. În astfel de situații, tranzitul este permis exclusiv persoanelor care se încadrează într-una din excepțiile stabilite, cu obligația de a prezenta la intrarea pe teritoriul german dovada unui test negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat în ultimele 48 de ore, precum și de a efectua înregistrarea prealabilă a călătoriei.

Din zonele categoriilor 1 și 2, este permisă, în mod excepțional, intrarea în Republica Federală Germania pentru următoarele categorii de persoane:

  • cetățenii germani și membrii de familie ai acestora;
  • persoanele cu reședință sau drept de ședere în Republica Federală Germania;
  • transportatorii de mărfuri;
  • personalul medical;
  • persoane care au un motiv umanitar sau medical urgent;
  • persoane care călătoresc din însărcinarea AIEA sau ONU;
  • anumite categorii de lucrători necesari pentru menținerea funcționalității unor companii din branșe relevante din punct de vedere sistemic, lista acestor categorii urmând să fie stabilită la nivelul autorităților de land.

Persoanele care se încadrează în excepțiile menționate anterior trebuie să respecte următoarele condiții pentru permiterea intrării pe teritoriul german:

- Continuarea după publicitate -
  • să prezinte un test negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat în ultimele 48 de ore anterior sosirii. Sunt acceptate atât testele biologic-moleculare RT PCR, cât și cele antigen efectuate în conformitate cu criteriile stabilite de Institutul Robert Koch (https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Tests.html). Certificatele care atestă rezultatul testului pot fi prezentate în limba germană, engleză sau franceză, tipărite sau în format electronic;
  • să se înregistreze online pe pagina de internet www.einreiseanmeldung.de;
  • să efectueze o perioadă de carantină de zece zile (care poate fi suspendată doar după obținerea unui rezultat negativ al unui nou test efectuat începând cu a cincea zi de la sosire).
DISTRIBUIE