fbpx
luni, 23 mai 2022
Informația fără granițe


Noi restricții la sosirea în România din țările cu nivel mare de infectare cu noul coronavirus

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Din România Informații utile Prima pagină Știri - joi, 1 octombrie 2020 Etichete: , , , , , ,

România a depășit miercuri, 30 septembrie, pragul de 2.000 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore și autoritățile guvernamentale române au anunțat că vor impune noi reguli pentru persoanele care vin în România. Cei care intră în țară vor intra în carantină dacă vin din state afectate de epidemia de coronavirus. Totuși, persoanele plasate în carantină vor putea evita să stea 14 zile izolate dacă fac în a cincea zi un test COVID și acesta este negativ, a declarat premierul Ludovic Orban.

„Nu am mai actualizat situaţia ţărilor, pentru că la nivel european a fost o dezbatere şi am aşteptat să se ia o decizie la nivel european privind modalitatea unitară de respectare, de introducere a măsurilor privind deplasările în cadrul Uniunii Europene între ţări. Nu s-a luat o decizie, din acest motiv vom decide, luni, în cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, să reintroducem restricţii pentru ţările care au nivel de infectare superior pe ultimele 14 zile nivelului din România” a explicat premierul într-o declarație de presă.

Restricțiile vor fi decise luni, 5 octombrie

- Continuarea articolului după publicitate -

„Pentru cei care vin în România și stau aici o perioadă de maximum 3 zile nu se va impune obligația carantinării, dacă vin cu un test COVID negativ efectuat cu 48 de ore înainte de intrarea în țară. Dacă vor să stea mai mult de 3 zile, vor avea la dispoziție două variante. Carantină 14 zile, în cazul în care doresc să nu stea în carantină 14 zile, în a cincea zi vor avea posibilitatea de efectuare a testului, iar în cazul în care testul este negativ, la momentul primirii testului negativ vor putea ieși din carantină.”

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va decide așadar luni, 5 octombrie, reintroducerea de restricţii pentru ţările care au un nivel de infectare superior cu noul coronavirus în ultimele 14 zile în comparaţie cu situaţia din România.

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi