marți, 16 aprilie 2024
Informația fără granițe


Noi țări adăugate pe lista statelor din Zona Verde, exceptate de la izolare/carantină la întoarcere în România

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din România Știri - luni, 6 iulie 2020 Etichete: , , , , , ,

Consiliul Național pentru Situații de Urgență (CNSU), condus de premierul Ludovic Orban, a adoptat luni, 6 iulie 2020, Hotărârea nr. 34 prin care se stabilește care sunt țările pentru care nu se aplică recomandarea de instituire a izolării sau carantinei la sosirea în România.

Statele care fac excepție de la recomandarea măsurii de izolare/carantină sunt stabilite în funcție de rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori. Printre țările adăugate astăzi la Zona Verde se numără și Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Belgia și Olanda (Țările de Jos).

De reținut că punerea în carantină/izolare la domiciliu a românilor care se întorc din străinătate a fost suspendată temporar, iar autoritățile române se mulțumesc deocamdată să recomande persoanelor expuse să respecte măsurile de protecție. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru și secretarul de stat, Raed Arafat au anunţat însă că Legea privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice a fost aprobată în Şedinţa de Guvern şi urmează să meargă în Parlament.

Lista țărilor membre ale Uniunii Europene și Spațiului Economic European pentru care nu se recomandă intrarea în izolare/carantină a persoanelor care sosesc în România din acestea:

Lista țărilor terțe pentru care nu se recomandă intrarea în izolare/carantină a persoanelor care sosesc în România din acestea:

„În aplicarea prevederilor hotărârii nr. 33 din 02.07.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, zborurile suspendate către și din țările prevăzute la art. 1, se reiau începând cu data de 07.07.2020”, se precizează în Hotărârea de Guvern.

Pe aceeași temă:

DISTRIBUIE