duminică, 2 aprilie 2023
Informația fără granițe


O mamă abia întoarsă din străinătate a rămas pe drumuri cu 4 copii. Partenerul a dat foc la casă și a fugit

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - marți, 10 noiembrie 2020 Etichete: , , ,

Un incendiu a făcut scrum locuința unei mame cu 4 copii din comuna Tomești, județul Iași, după ce partenerul acesteia a dat foc casei și a fugit. Bărbatul a fost reținut de procurori în cursul nopții de duminică spre luni, 9 noiembrie 2020, în timp ce încerca să fugă din țară.

Potrivit Știrile Pro TV, flăcările au cuprins casa în toiul nopții și, în mai puțin de o oră, aceasta fost mistuită cu totul, complice fiind și vântul care menținea focul aprins. Vinovat de această faptă, însă, este partenerul unei mame cu patru copii care tocmai se întorsese din străinătate, unde a lucrat în agricultură. Toți banii pe care femeia a reușit să îi strângă muncit în străinătate, au fost cheltuiți pentru această casă modestă pe care s-a zbătut de una singură să o construiască.

Casa incendiată. Sursa: Știrile Pro TV.

„De la o ceartă, probabil gelozia, nu știu ce a fost în capul lui. Mi-am dat seama că pocnește podul, că nu dormeam. Banii munciți s-au dus într-o oră, nici o oră”, a declarat Carmen Munteanu, femeia a cărei locuință a fost incendiată.

Carmen Munteanu. Sursa: Știrile Pro TV.

„Nu ştiu. Probabil din gelozie. Era îngrozitor, eram toți ieșiți, că era butelia în casă și ne temeam că… Butelia încărcată… Ne temeam că explodează butelia. Norocul ei a fost că a fost o fetiță mai mare de a mea în casă, cu dânsa, și stăteau de vorbă și fetița a ieșit afară, că lătrau câinii, și i–a zis: arde. Când au ieșit afară, podul ardea în flăcări”, a adăugat și o vecină a femeii.

Trei dintre copiii femeii sunt bolnavi și sunt internați la spitalul de pediatrie din cauza a diverse afecțiuni medicale, mai scrie sursa citată. Carmen este disperată acum și nu știe cum se va descurca, dar autoritățile locale promit să o ajute.

„O să încercăm să îi ajutăm, o să le cumpărăm noi material lemnos, geamuri, table, ce mai e nevoie. Este o situație foarte grea acolo, sunt vreo 4-5 familii care locuiesc acolo, nici nu au acte în regulă acolo, nici măcar act de proprietate. Sunt foarte mulți copii acolo, este un caz greu și dificil”, a declarat edilul comunei.

Partenerul femeii, care ar fi incendiat casa pentru a se răzbuna pe aceasta în urma unor certuri, a fost prins de polițiști la bordul unui microbuz în timp ce încerca să iasă din țară pentru a fugi în Franța. Bărbatul riscă acum o pedeapsă cu închisoarea între 10 și 25 de ani.