fbpx
miercuri, 26 ianuarie 2022
Informația fără granițe


O româncă a fost numită „Înger Păzitor” pentru locuitorii unei regiuni din Austria

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - marți, 29 septembrie 2020 Etichete: , , , ,

Oana Miclăuș, o tânără româncă din Pottenstein (Austria), reprezintă regiunea Triestingtal ca „Înger Păzitor”, în cadrul programului de voluntariat organizat de Crucea Roșie din Baden. „Este o mare onoare pentru mine să dețin calitatea de „Înger Păzitor”  al regiunii Triestingtal și voi exercita această funcție cât mai demn cu putință”, a declarat Oana citată de noen.at.

În calitate de Schutzengerl  (Înger Păzitor), ea reprezintă regiunea pe plan extern. Are obligația de a participa la evenimente oficiale, să strângă donații și să acorde sprijin în mod individual, în situațiile în care are posibilitatea să o facă.

Oana Miclăuș s-a mutat în Austria împreună cu părinții de mai mulți ani și s-a integrat imediat în noua societate. „Învățarea limbii și acceptarea obiceiurilor acestei țări a fost ceva firesc pentru noi”, a spus ea conform sursei citate. Mama ei, de profesie jurist, a lucrat ani de zile în azilul de bătrâni Mayerling și în prezent activează în domeniul Horeca. Tatăl tinerei și-a început cu succes propria afacere în industria construcțiilor.

- Continuarea articolului după publicitate -

 

Oana Miclăuș împreună cu tatăl, Dorin. Foto: noen.at

Oana Miclăuș își desfășoară activitatea de voluntariat în domeniul medicinei de urgență la Crucea Roșie din Baden, unde intervine ca un adevărat înger păzitor.

A absolvit liceul și a urmat apoi cursurile școlii de paramedici. A efectuat stagiul de practică în cadrul spitalului AKH (spitalul orășenesc din Viena) și a fost detașată ca voluntar la spitalul din Traiskirchen.

Pe lângă activitatea de voluntariat la Crucea Roșie, ea a lucrat în magazinele Palmers timp de cinci ani, iar de doi ani coordonează filiala din localitatea Berndorf a rețelei de magazine NKD. Ca și hobby este pasionată de activități artistice.

Oana declară că s-a îndrăgostit de regiunea Triestingtal încă de la prima vedere și că „este o mare onoare pentru mine să dețin calitatea de Înger Păzitor al regiunii Triestingtal, voi exercita această funcție cât mai demn cu putință.”

Susține publicația noastră

Trimite acest articol și prietenilor tăi