vineri, 9 decembrie 2022
Informația fără granițe


O româncă a fost numită „Înger Păzitor” pentru locuitorii unei regiuni din Austria

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - marți, 29 septembrie 2020 Etichete: , , , ,

Oana Miclăuș, o tânără româncă din Pottenstein (Austria), reprezintă regiunea Triestingtal ca „Înger Păzitor”, în cadrul programului de voluntariat organizat de Crucea Roșie din Baden. „Este o mare onoare pentru mine să dețin calitatea de „Înger Păzitor”  al regiunii Triestingtal și voi exercita această funcție cât mai demn cu putință”, a declarat Oana citată de noen.at.

În calitate de Schutzengerl  (Înger Păzitor), ea reprezintă regiunea pe plan extern. Are obligația de a participa la evenimente oficiale, să strângă donații și să acorde sprijin în mod individual, în situațiile în care are posibilitatea să o facă.

Oana Miclăuș s-a mutat în Austria împreună cu părinții de mai mulți ani și s-a integrat imediat în noua societate. „Învățarea limbii și acceptarea obiceiurilor acestei țări a fost ceva firesc pentru noi”, a spus ea conform sursei citate. Mama ei, de profesie jurist, a lucrat ani de zile în azilul de bătrâni Mayerling și în prezent activează în domeniul Horeca. Tatăl tinerei și-a început cu succes propria afacere în industria construcțiilor.

 

Oana Miclăuș împreună cu tatăl, Dorin. Foto: noen.at

Oana Miclăuș își desfășoară activitatea de voluntariat în domeniul medicinei de urgență la Crucea Roșie din Baden, unde intervine ca un adevărat înger păzitor.

A absolvit liceul și a urmat apoi cursurile școlii de paramedici. A efectuat stagiul de practică în cadrul spitalului AKH (spitalul orășenesc din Viena) și a fost detașată ca voluntar la spitalul din Traiskirchen.

Pe lângă activitatea de voluntariat la Crucea Roșie, ea a lucrat în magazinele Palmers timp de cinci ani, iar de doi ani coordonează filiala din localitatea Berndorf a rețelei de magazine NKD. Ca și hobby este pasionată de activități artistice.

Oana declară că s-a îndrăgostit de regiunea Triestingtal încă de la prima vedere și că „este o mare onoare pentru mine să dețin calitatea de Înger Păzitor al regiunii Triestingtal, voi exercita această funcție cât mai demn cu putință.”

Trimite acest articol și prietenilor tăi