sâmbătă, 27 aprilie 2024
Informația fără granițe


O româncă din străinătate a încercat să-și omoare soțul cu paracetamol. Expulzată în România

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din diaspora În evidență Prima pagină Știri - miercuri, 14 februarie 2024 Etichete: , , , , , , ,

O româncă a fost condamnată în Elveția la 10 ani de închisoare după ce a încercat, împreună cu un coleg de muncă, să-și omoare soțul adăugându-i doze mari de paracetamol în băuturi și mâncare.

Cuplul a încercat să-l omoare pe bărbat cu doze mari de paracetamol, un medicament antiinflamator și analgezic. Ei au amestecat doze mari de paracetamol în mâncarea soțului femeii.

Scopul lor era de a-i provoca o insuficiență renală bărbatului, care bea mult.

Deși planul lor de a-l ucide pe bărbat nu a reușit, amândoi au fost acuzați de tentativă de omor și au primit pedepse cu închisoarea, relatează nau.ch.

Pe lângă analizele medico-legale, procuratura a adus mii de mesaje în care inculpații discutau despre cele mai bune metode și mijloace de a-l ucide pe bărbat.

Când relația dintre cei doi a devenit publică, planurile de otrăvire au luat sfârșit. Soțul a supraviețuit. Cu toate acestea, el a murit de un atac de cord, câteva luni mai târziu.

S-a întâmplat în 2016, iar Curtea Administrativă din Zug a decis recent că femeia își va pierde permisul de ședere și va trebui să părăsească Elveția după ce își ispășește pedeapsa.

Această hotărâre vine după o serie de apeluri și reevaluări ale cazului, inclusiv o decizie în 2019 a Curții din Lausanne care a constatat probleme cu anumite dovezi folosite în proces, ducând la o ușoară reducere a pedepsei în martie 2020 de către Curtea Supremă din Zug.

Încercările ulterioare de a contesta verdictul la nivel federal nu au avut succes, Curtea Federală susținând evaluarea Curții din Zug.

Decizia de expulzare a fost fundamentată pe mai multe motive, printre care durata semnificativă a pedepsei de închisoare, care depășește limita considerată acceptabilă pentru a rămâne în Elveția.

De asemenea, s-a luat în considerare și faptul că, datorită educației sale excelente, cunoștințelor lingvistice și experienței profesionale, femeia este considerată o forță de muncă valoroasă în România.

Femeia a ales să nu conteste această decizie la Curtea Federală din Lausanne.

DISTRIBUIE