duminică, 28 aprilie 2024
Informația fără granițe


Obiceiuri ciudate de Anul Nou, din diferite țări ale lumii. Arderea de păpuși și purtatul hainelor cu buline

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Evenimente Prima pagină - sâmbătă, 30 decembrie 2023 Etichete: , , , ,

Tradițiile de Anul Nou diferă foarte mult în funcție de țară și cultură, unele dintre ele fiind destul de neobișnuite sau unice. Iată câteva exemple din diferite colțuri ale lumii, inclusiv din România:

Italia: Italienii mănâncă linte la cina de Anul Nou, simbolizând speranța pentru prosperitate financiară în noul an. Mâncarea de linte este adesea servită cu cârnați de porc, porcul simbolizând abundența. În unele regiuni, oamenii aruncă obiecte vechi, cum ar fi farfurii sau mobilă, pe fereastră, la miezul nopții pentru a-și face loc pentru lucruri noi și norocoase în noul an.

Germania: O tradiție germană populară este Blei-Gießen, unde plumbul topit este turnat în apă rece pentru a forma figuri aleatorii. Formele rezultate sunt interpretate pentru a prezice viitorul în anul ce vine. Germanii sunt cunoscuți pentru spectacolele lor mari de artificii de Anul Nou, care nu numai că sunt frumoase, dar sunt și un mod de a alunga spiritele rele.

Franța: Francezii sărbătoresc Anul Nou cu o masă festivă numită „Le Réveillon”. Această masă include feluri de mâncare de lux, precum stridii, foie gras și șampanie. Este o tradiție pentru francezi să se sărute sub o creangă de vâsc la miezul nopții, ca un semn de dragoste și noroc pentru anul ce vine.

Spania: Consumarea a 12 boabe de struguri la miezul nopții. Fiecare strugure reprezintă noroc pentru fiecare lună a anului viitor.

Danemarca: Oamenii sar de pe scaune la miezul nopții pentru a „sări” în noul an, simbolizând trecerea peste probleme și începerea unui nou început.

Japonia: Bătaia clopotelor de templu de 108 ori pentru a alunga cele 108 dorințe pământești în Budism și a purifica anul nou.

Ecuador: Arderea de păpuși la miezul nopții, reprezentând un mod de a scăpa de ghinion și necazuri din anul vechi.

Filipine: Purtarea de haine cu buline și consumul de fructe rotunde pentru a atrage noroc și prosperitate.

Scoția: Tradiția „First Footing”, unde prima persoană care intră în casa ta după miezul nopții ar trebui să aducă noroc. Aceasta ar fi de preferat să fie un bărbat înalt și brunet.

România: În unele regiuni, există tradiția „ursului” și a „caprei”, unde oamenii se costumează în urs sau capră și dansează pe străzi pentru a alunga spiritele rele și a aduce noroc.

Aceste tradiții reflectă diversitatea culturală și superstițiile din diferite părți ale lumii și sunt un mod interesant de a sărbători trecerea în noul an.

DISTRIBUIE