luni, 29 mai 2023
Informația fără granițe


Obligau tinere românce să-și vândă corpul în Germania și Elveția. Șapte persoane arestate

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Din România Știri - joi, 7 ianuarie 2021 Etichete: , , ,

Polițiștii români, în colaborare cu polițiști din Germania și Elveția, au destructurat o grupare infracțională compusă din șapte persoane, acuzate de proxenetism și spălare de bani, care de-a lungul ultimilor ani au obligat mai multe tinere românce să se prostitueze, câștigând circa 400.000 de euro de pe urma acestei activități ilegale.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Poliția Română, în perioada 2016–2021, șapte persoane, cu vârste cuprinse între 20 și 56 de ani, au pus bazele unei grupări infracționale, în scopul exploatării sexuale a mai multor tinere. Astfel, infractorii au recrutat 6 tinere pe care le-au transportat în Germania şi în Elveţia unde le-au determinat apoi să se prostitueze.

„Ulterior, banii astfel obținuți ar fi fost investiți de membrii grupării în imobile și autoturisme de lux. Prejudiciul a fost estimat la 400.000 de euro”, precizează Poliția Română.

În cursul dimineții de astăzi, 7 ianuarie 2021, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate din Buzău și procurori D.I.I.C.O.T. au efectuat 7 percheziții pentru destructurarea unei grupări infracționale. Acestea au avut loc în  localitatea Râmnicu Sărat, la domiciliul membrilor acestei grupări, de unde forțele de ordine au ridicat înscrisuri, telefoane mobile și alte medii de stocare.

„Polițiștii au pus în aplicare 7 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Buzău, pentru audieri. Cercetările sunt continuate de polițiștii din cadrul S.C.C.O. Buzău, sub coordonarea procurorului de caz, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, proxenetism şi spălare de bani. În cauză, s-a cooperat cu autoritățile polițienești din Germania și Elveția”, se mai arată în comunicat.

DISTRIBUIE