marți, 30 mai 2023
Informația fără granițe


Orban: Românii care au intrat în ţară în ultimele două luni, un pericol major în contextul pandemiei de Covid-19

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - marți, 5 mai 2020 Etichete: , , , , , ,

Premierul Ludovic Orban a precizat luni, 4 mai, într-o conferinţă de presă susținută la sediul guvernului, că România a fost expusă unui pericol major, în contextul pandemiei de Covid-19, datorită numărului extrem de mare de români care au intrat în ţară în ultimele două luni.

Din 23 februarie s-au întors în ţară 1.279.000 de cetăţeni români, a precizat Ludovic Orban:

„Din 23 februarie, de când, practic, am monitorizat toate intrările în România, s-au întors 1.279.000 de cetăţeni români. Iar cei mai mulţi dintre ei au venit din ţări europene, Italia, Spania, Germania, Franţa, Marea Britanie, unde a existat cea mai mare răspândire a virusului. De ce v-am spus lucrul acesta? România a fost expusă unui pericol major datorită numărului extrem de mare de români care au intrat în ţară. Noi am carantinat şi am decis izolarea la domiciliu a sute de mii de români, iar aceste decizii, de fapt, au întârziat în primă fază şi, ulterior, au redus intrarea în faza de răspândire în comunitate. Foarte puţine ţări au avut curajul să facă aşa ceva.”

Până la această dată, în România s-a înregistrat un număr de 13.512 de persoane infectate cu noul coronavirus, din care 818 au decedat și 5.269 s-au vindecat.

Conferință de presă susținută de premierul Ludovic Orban, la Palatul Victoria #LudovicOrban #PalatulVictoria

Conferință de presă susținută de premierul Ludovic Orban, la Palatul Victoria#LudovicOrban #PalatulVictoria

Gepostet von Guvernul României am Montag, 4. Mai 2020

DISTRIBUIE