luni, 28 noiembrie 2022
Informația fără granițe


Pașaportul simplu electronic, durata eliberării s-a redus la maxim 3 zile. Programarea se poate face online

Scris de: Daniela Stoica , înv Articole corelate Din România În evidență Prima pagină Știri - marți, 17 august 2021 Etichete: , , , , , ,

Ministerul Afacerilor de Interne a anunțat astăzi, 17 august, că durata maximă de așteptare a pașaportului simplu electronic, după depunerea documentelor necesare, s-a redus, fiind în prezent de maxim 3 zile.

Astfel, timpul de așteptare s-a redus semnificativ, iar spre deosebire de pașaportul temporar, pașaportul simplu electronic are valabilitate 10 ani.

„O simplă programare online vă scapă de aceste neplăceri, iar formalitățile la sediu durează aproximativ 10 minute!”, a anunțat MAI pe rețelele de socializare.

Vă puteți programa online aici.

Documente Necesare pentru Pașaport Simplu Electronic:

  • Cartea de identitate, cartea de identitate provizorie sau, după caz, buletinul de identitate, aflate în termen de valabilitate, în original. Cartea de identitate provizorie trebuie însoţită de certificatul de naştere, în original.
  • Documentul care face dovada achitării contravalorii paşaportului, în original, sau documentul de plată editat pe suport hârtie conţinând toate informaţiile aferente plăţii efectuate prin mijloace de plată online, completat pe numele titularului.
  • Paşaportul anterior, dacă acesta există.

Paşapoartele simple electronice se eliberează, la cerere, cetăţenilor români care îndeplinesc condiţiile prevăzute de Legea nr. 248/2005 cu modificările şi completările ulterioare, privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate şi nu se află în una dintre situaţiile de suspendare a dreptului de a călători în străinătate.

Pe durata suspendării exercitării dreptului la libera circulaţie în străinătate, cetăţeanului român i se refuză temporar eliberarea documentului de călătorie de către autoritatea competentă să elibereze acest document, iar dacă i-a fost eliberat, îi este retras de către autorităţile competente să pună în executare măsura.

Pentru mai multe informații consultați pasapoarte.mai.gov.ro/documente-necesare-pentru-pasaport-simplu-electronic/.

Trimite acest articol și prietenilor tăi