luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Patimile unui pastor american. A murit după ce a sfidat pandemia în fața enoriașilor

Scris de: Paul Gabor , înv Evenimente În evidență Prima pagină Știri - vineri, 17 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Sfidarea oricărei logici științifice, atitudinea iresponsabilă în fața evidențelor medicale, bezna mistică în care se pierd unii reprezentanți religioși din întreaga lume – toți acești factori pot conduce la un moment dat către un sfârșit tragic. Dumnezeu este mai presus de toate, sigur că da. Pentru cei credincioși nu există niciun fel de dubiu. Doar că Dumnezeu, pe timpul pandemiei, pare a fi ocupat cu alte lucruri. În niciun caz nu îi poartă de grijă unui pastor cu mințile rătăcite. „Vorbesc cu Dumnezeu”, spunea Gerald O. Glenn cu câteva săptămâni în urmă. Acum, după ce s-a contaminat cu coronavirus și a decedat, are posibilitatea să comunice cu divinitatea de la foarte mică distanță. 

«„Sunt predicator, vorbesc cu Dumnezeu.” Pastorul evanghelic din Richmond, capitala statului american Virginia, Gerald O. Glenn, se lăuda cu statutul său aproape divin și considera că slujbele sale „speciale” sunt mai presus de pandemia de coronavirus. 

- Continuarea după publicitate -

Astfel, pe 22 martie, când a umplut templul de credincioși în ciuda restricțiilor care recomandau ca întrunirile să nu depășească 10 persoane, a spus că va opri slujbele „doar dacă se va afla în spital sau la închisoare”.   

„Sunt convins că Dumnezeu este mai mare decât acest virus periculos”, a spus pastorul în timpul slujbei. Astfel, ca o glumă macabră a destinului, duminica trecută, aceeași biserică în care slujea pastorul anunța că acesta a decedat din cauza coronavirusului. 

Gerald Glenn, pastor evanghelic decedat în urma contaminării cu coronavirus

- Continuarea după publicitate -

Pastorul Glenn strânsese credincioșii în Biserica Evanghelică „New Deliverance” pe 22 martie. Mândru de faptul că reușise să-i adune, împotriva protocolului de izolare în vigoare, le-a cerut să se ridice în picioare pentru a se vedea multitudinea de oameni care îi ascultaseră chemarea. 

În acel moment a subliniat din nou măreția lui Dumnezeu în comparație cu virusul ce stă la baza Covid-19, spunând că în biserica sa sunt doar oameni sănătoși. Provocare și deznodământ tragic. 

După aceste cuvinte a devenit și mai sfidător și a asigurat că va menține biserica deschisă. Va fi împiedicat să o facă doar dacă va ajunge „la spital sau la închisoare”, menționează televiziunea WTVR.

Câteva zile după acest comportament disprețuitor față de măsurile de prevenție împotriva răspândirii contaminării, „cu inima sfâșiată de durere”, Biserica Evanghelică a anunțat că pastorul său a decedat după o săptămână de la diagnosticarea cu Covid-19. 

Soția pastorului, Marcietia Glenn, este și ea infectată, membrii bisericii se roagă acum pentru ea. 

- Continuarea după publicitate -

Fiica lor, Mar-Gerie Crawley, a declarat pentru televiziunea americană că tatăl ei nu a luat inițial în seamă simptomele pentru că era destul de des afectat de răceli și stări asemănătoare. 

Tânăra insistă acum pentru ca oamenii să rămână în casele lor. „Devine mult prea real totul”, a spus după ce a cunoscut diagnosticul părinților.

„Îi rog pe oameni să înțeleagă magnitudinea acestui fenomen, pentru că nu este vorba doar despre noi, ci și despre cei din jurul nostru”, a mai spus fiica pastorului decedat.»

Cazul a fost prezentat pe larg pe CNN, New York Times și NBC. Tradus din La Nacion.