marți, 31 ianuarie 2023
Informația fără granițe


Patru cetățeni români arestați în Anglia pentru trafic de persoane, suspectați că exploatau trei tinere femei

Scris de: Mihai Diaconu , înv Din diaspora Știri - marți, 25 august 2020 Etichete: , , , , ,

O femeie româncă și trei bărbați de aceeași cetățenie au fost arestați în cursul nopții de duminică, 23 august 2020, în localitatea britanică Handsworth, de lângă Birmingham, Marea Britanie. Persoanele arestate sunt suspectate că au exploatat în scopuri sexuale trei tinere femei despre care anchetatorii spun că provin din Europa de Est.

Potrivit publicației britanice Express & Star, polițiștii britanici au eliberat din captivitate trei femei, cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, care se pare că erau exploatate pentru prostituție într-o locuință situată pe Church Hill Road din Handsworth. Tinerele au fost mutate apoi de autoritățile britanice într-o structură protejată.

Polițiștii intervenind pe Church Hill Road din Handsworth. Foto: SnapperSK/expressandstar.com

În urma acestei razii, anchetatorii au arestat la aceeași adresă o femeie de origine română și un bărbat de aceeași naționalitate, în timp ce alți doi bărbați români au fost arestați la o altă adresă din aceeași localitate. Aceștia se află în arestul poliției și la ora actuală, precizează sursa citată.

Polițiștii intervenind pe Church Hill Road din Handsworth. Foto: SnapperSK/expressandstar.com

„Am acționat pe baza unei informații și am reținut patru cetățeni români suspectați de trafic de persoane și exploatare sexuală în Birmingham. Am descoperit în cursul nopții de duminică trei femei originare din Europa de Est despre care avem suspiciunea că erau exploatate la o adresă din Church Hill Road, în Handsworth”, a informat purtătorul de cuvânt de la West Middlands Police.

„Femeile – cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani – au fost puse în siguranță, iar o femeie de 33 de ani și un bărbat de 21 de ani au fost reținuți, suspectați fiind că sunt implicați în trafic de persoane și exploatare sexuală. Investigațiile noastre au dus la arestarea altor doi bărbați, în vârstă de 19 și 28 de ani, de la o adresă situată pe Oxhill Road, în Handsworth, suspectați de sechestru de persoană. Au rămas cu toții în custodia poliției pentru interogări”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt.