sâmbătă, 24 februarie 2024
Informația fără granițe


Poliția de Frontieră: 4.230 de persoane care au intrat în țară în ultimele 24 de ore au fost trimise în izolare sau carantină

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - duminică, 21 iunie 2020 Etichete: , , , , , , ,

Poliția de Frontieră Română anunță într-un comunicat că un număr de 4.230 de persoane, care au intrat în țară în ultimele 24 de ore, au fost trimise de specialiștii Direcției de Sănătate Publică să efectueze izolarea la domiciliu de 14 zile sau carantina instituționalizată.

(P) Află cât timp ai de așteptat la vamă cu aplicația TAVRO. Intuitivă, simplă și fără publicități

Frontiera cu Ungaria, prin cele 11 puncte de trecere, a fost tranzitată de aproximativ 62.700 de persoane şi 26.000 de mijloace de transport (6.900 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 37.900 de persoane cu 16.500 mijloace de transport, se arată în comunicatul PFR.

Lista țărilor din care cetățenii care sosesc în România nu vor fi obligați să intre în izolare

În urma verificărilor suplimentare efectuate în linia a doua, au fost trimise spre izolare/carantină la locuință de către specialiștii Direcției de Sănătate Publică 4.230 de persoane. Principalele puncte de trecere unde au fost dispuse astfel de măsuri sunt: P.T.F. Nădlac I – 801 (din care 429 pe jos), P.T.F. Borş – 686, P.T.F. Nădlac II – 1.938, P.T.F. Petea – 569, P.T.F. Vărşand – 24 etc.

PFR recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră deschise traficului internaţional, astfel încât să se evite apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.

Pentru a veni în sprijinul persoanelor care doresc să intre în ţară în această perioadă, tranzitând Ungaria, poliţia de frontieră a realizat o hartă cu itinerariul de deplasare pe care îl pot folosi spre punctele de frontieră deschise la graniţa româno-ungară.

Hartă cu itinerariile de deplasare pe care le pot folosi șoferii români spre punctele de frontieră deschise la graniţa româno-ungară.