luni, 11 decembrie 2023
Informația fără granițe


Poliția de Frontieră: 48 de persoane au fost găsite ascunse într-un camion la Vama Nădlac II

Scris de: Daniela Stoica , înv Din România Știri - vineri, 31 iulie 2020 Etichete: , , , , , , , ,

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au descoperit, ascunși în interiorul unui camion condus de un cetăţean turc, 48 de cetăţeni din Siria, Somalia, Irak, Afganistan, Egipt şi Palestina care încercau să iasă ilegal din România.

Află cât timp ai de așteptat la vamă cu aplicația TAVRO. Intuitivă, simplă și fără publicități

- Continuarea după publicitate -

În data de 31 iulie 2020, în jurul orei 02:30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, în vârstă de 35 de ani, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor marca Mercedes Benz cu semiremorca marca Tirsan, ambele înmatriculate în Turcia, se arată într-un comunicat PRF.

Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta mărfuri diverse, având ca destinaţie Franţa

Cu ocazia controlului de frontieră, s-a descoperit că sigiliul vamal aplicat este deteriorat, iar polițiștii au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. În compartimentul marfă, ascunse în spatele unor cutii, au descoperit 48 de persoane, din care 38 de bărbaţi, cinci femei şi cinci minori.

- Continuarea după publicitate -

După verificări, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele sunt cetăţeni din Siria, Somalia, Irak, Afganistan, Egipt şi Palestina. Minorii au vârste cuprinse între un an şi 17 ani, iar adulţii între 18 şi 52 de ani, care au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru şoferul ansamblului rutier, respectiv de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini ascunşi în camion, la final urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun. Video aici.