miercuri, 22 martie 2023
Informația fără granițe


Politician italian candidat la alegerile locale din partea partidului lui Salvini: „Românii, curv**le și ivorienii, o gloată de la care aștept eu voturi”

Scris de: Daniela Stoica , înv Din diaspora Știri - vineri, 18 septembrie 2020 Etichete: , , , , , , , , , ,

Un candidat italian la alegerile locale din partea partidului Liga, condus de Matteo Salvini, a afirmat într-un mesaj audio trimis unei persoane pe Whatsapp: „Românii, ivorienii și curv**le, de la ăștia aștept eu voturi. O gloată inabordabilă!” Luciano Romanella candidează pentru postul de consilier la Primăria orașului Fermo, din regiunea Marche.

Mesajul audio al lui Luciano Romanella, candidat al Ligii la Fermo, a fost publicat de La Repubblica și a stârnit valuri de nemulțumiri din partea alegătorilor. Politicianul spune într-un mesaj Whatsapp trimis prietenului său:

«Electoratul meu este inabordabil, 50 la sută sunt români, mâine seară iau cina cu ivorienii, sunt 39 de voturi matematice. Curv**le de la „Tre Archi”, alea care nu-și mai fac treaba, o gloată pe care nici Dumnezeu nu mi-o poate lua, înțelegi?»

Romanella explică și de ce candidează din partea partidului lui Salvini: „A trebuit să mă implic cu Liga: pentru că dacă centrul-dreapta ia Regiunea, comand Fermo… Dați-mi il voto disgiunto și comand Fermo cu banii Regiunii”. ( Il voto disgiunto prevede posibilitatea exprimării a două voturi, unul pentru alegerea partidului, celălalt pentru alegerea candidatului).